Search
Close this search box.

13.10.2018

Sijoittajien hyödyt nyt myös ensiasunnon ostajille – Lehto Raha

Kirjoittaja

Markus Vekara

Lehto Raha mahdollistaa sen, että pitkien lyhennysvapaiden taloudellinen hyöty tarjoutuu nyt sijoittajien lisäksi myös ensiasunnon ostajille. Lehto Raha tuo ensiasunnon ostajalle oikotien asuntokauppoihin.

Uusien asuntojen markkinoilla sijoittajat ostavat nopeasti kohtuuhintaiset asunnot tavallisten asunnonostajien nenien edestä. Sijoittajan on luontevaa joko myydä asunto eteenpäin markkinahintaisena tai vuokrata se alueelle tyypillisellä hintatasolla. Tällä tavalla sijoittaja voi ansaita itselleen huomattavaa kassavirtaa, samaan aikaan kun taloyhtiön lainat ovat vielä lyhennysvapailla.

Uudisrakentaminen kiinnostaa varmasti myös ensiasunnon ostajia, mutta heitä on nähty kovin harvoin lopullisten ostajien joukossa. Heitä on hieman lähteestä riippuen noin 2–4 % kaikista uusien asuntojen ostajista. Ensiasunnon ostajan näkökulmasta vuokranmaksun rinnalla omaan asuntoon säästäminen on varsinkin pk-seudulla vielä kovin hidasta.

Uuden asunnon ostaminen käy nopeasti laskimella

Sijoittaja tekee asunnon ostopäätöksen huomattavasti nopeammin kuin henkilö, joka ostaa itselleen kotia. Asuntoon liittyvien lukujen ynnääminen laskimella tapahtuu minuuteissa, kun taas oman kodin valintaan kiinnitetään huomiota aivan eri tavalla.

Kuluttaja-asiakkaan näkökulmasta myös uuden asunnon ostaminen on prosessina kovin erilainen kuin käytetyn asunnon ostaminen. Käytetyn kodin ostaminen on verrattavissa asunnon vuokraamiseen, kun taas uuden asunnon ostamiseen liittyy materiaalien valintoja ja asunnon valmistumisen odottaminen. Uusi asunto olisi kuitenkin suurella todennäköisyydellä pitkän aikaa käytettyä vaivattomampi valinta, kun suuremmat remontit eivät odota heti kulman takana.

Lyhennysvapaan hyödyt ensiasunnon ostajalle

Lehto Raha mahdollistaa sen, että pitkien lyhennysvapaiden taloudellinen hyöty tarjoutuu nyt sijoittajien lisäksi myös ensiasunnon ostajille. Lehto Raha tuo ensiasunnon ostajalle oikotien asuntokauppoihin.

Palvelu perustuu siihen, että asiakas ehtii kerryttämään uuden taloyhtiön lainojen lyhennysvapaiden aikana omarahoitusosuuden, jota edellytetään oman asunnon ostoon. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että asiakas maksaa kohtuullista vuokraa asunnosta 12 kuukauden vuokrakauden ajan. Yhtiölainojen lyhennysvapaiden ansiosta oman asunnon ostamiseen vaadittava 5 % omarahoitusosuus on nyt mahdollista hyvittää ensiasuntoa ostavalle asukkaalle, kun hän lunastaa asunnon itselleen. Lyhennysvapaiden vuoksi palvelun vuokrat ovat hyötyyn nähden edullisia.

Asuntojen yleiseen markkinahintaan vaikuttaminen on monimutkaista, mutta erilaisia keinoja oman asunnon ostamista helpottavia keinoja on silti mahdollista rakentaa. Erityisesti pk-seudulla Lehto Raha asunnoille vaikuttaa olevan vahvaa kysyntää, ja siksi pyrimmekin jatkossa tuomaan tarjolle lisää Lehto Raha -kohteita Helsingin seudulle.

Mikä Lehto Raha?

Lehto Raha on ratkaisu ensiasunnon ostajille ja nopeuttaa omaan asuntoon pääsemistä. Palvelun avulla asukas voi muuttaa valitsemaansa uuteen asuntoon heti sen valmistuttua, asua siinä ensin 12 kuukautta määräaikaisessa vuokrasuhteessa ja sitten lunastaa asunto itselleen palvelun maksaman 5 % omarahoitusosuuden avulla.

Lisätietoa palvelun toiminnasta ja asuntojen hinnoittelusta löydät Lehto Rahan kotisivuilta

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä