Search
Close this search box.

20.11.2018

Talotekniikka huolellisella suunnittelulla ja integroituvilla järjestelmillä

Kirjoittaja

Lehto Group Oyj

Lehdon talotekniikka viimeistelee korkealaatuisen rakentamisen toimivalla ja yhteen integroidulla talotekniikalla.

Talotekniikka on oma yksikkönsä, joka keskittyy suunnittelemaan, parantamaan ja toteuttamaan asiakkaidemme taloteknisiä ratkaisuja. Tämä prosessi aloitetaan jo tehtaallamme moduulien valmistusvaiheessa. Kohteen valmistuttua sitä jatketaan etäseurannalla kaksi vuotta ja sopimuksesta riippuen huolenpidolla viisi vuotta. Näin takaamme talotekniikan takuuvarman toiminnan, jolloin kiinteistöstä tulee kustannustehokkaampi ja viihtyisämpi.

Talotekniikka on se kokonaisuus, joka muodostuu kiinteistön laitteista, teknisistä palveluista, energiatehokkuuden optimoimisesta, viihtyisyydestä, käyttömukavuudesta, ympäristövaikutuksista sekä turvallisuudesta.

Toteutamme talotekniikan korkealla laadulla ja vakioidun konseptimme mukaisesti

Neljä pääpalvelualuettamme ovat: Asunnot, Toimitilat, Hyvinvointitilat ja Korjausrakentaminen.

Jokaisella palvelualueella on oma talotekniikkayksikkönsä, joka on keskittynyt ainoastaan Lehdon omiin tuotteisiin ja palveluihin. Näin yksiköille kertyy laaja kokemus siitä, millaiset talotekniset ratkaisut toimivat parhaiten eri tilanteissa. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, vaan yhdistelemme kokemuksemme perusteella parhaista käytänteistä toimivimman taloteknisen kokonaisuuden kiinteistöösi – tietysti yksilölliset toiveesi ja kiinteistösi yksityiskohdat huomioiden.

Toimintatapamme tuo ripeyttä suunnitteluun, varmuutta toteutukseen ja kustannustehokkuutta koko kiinteistön elinkaaren ajalle.

Talotekniikkakontin sisältä löytyvät kaikki siistissä järjestyksessä.

Suunnitteluvaihe – Konseptimme mukaan käytettävyys maksimoiden ja kustannukset optimoiden

Suunnittelemme kiinteistösi talotekniikan käyttämällä omia suunnittelijoitamme, koska heillä on syvä ymmärrys rakennuskonseptistamme. Vain konseptimme mukaisella suunnittelulla pystymme takaamaan projektin nopean läpimenoajan sekä resurssitehokkaan rakentamisen, sillä 80 % rakennusprojektin kuluista lukkiutuu jo suunnittelupöydällä.

Talotekniikan suunnittelussa keskiössä ovat laadukkaat järjestelmät sekä niiden integroitavuus.

Laadukkuuden takaamme siten, että emme kilpailuta toimittajia ja valitse halvinta, vaan meillä on tarkkaan valitut eurooppalaiset toimittajat, joilta saamme korkealla laadulla valmistettuja järjestelmiä ja tuotteita kaikkiin talotekniikan tarpeisiimme.

Kun tilaamme kiinteistöösi laadukkaat järjestelmät samalta toimittajalta, niin järjestelmät ovat helposti integroitavissa yhteen ilman monimutkaisia adaptereita eli sovittimia. Talotekniikassa yksinkertaiset ratkaisut voittavat poikkeuksetta monimutkaiset ratkaisut – niin kustannuksiltaan, toimivuudeltaan, huollettavuudeltaan kuin käytettävyydeltään.

Talotekniikkakontit kuljetetaan työmaalle.

Toteutusvaihe – Joutuisasti suunnitelman mukaan

Toteutusvaihe on nopea suorittaa, kun talotekniikka on suunniteltu hyvin. Aloitamme asentamaan talotekniikkaa moduuleihin jo tehtaissamme, jolloin järjestelmät ovat hyvin pitkälle jalostettuja silloin, kun tuomme vakioiduissa tehdasolosuhteissa valmistetut moduulit työmaalle asennettaviksi. Näin sinulle syntyy resurssisäästöjä sekä ajassa että rahassa.

Talotekniset järjestelmät rakennetaan aina kohdekohtaisesti. Se tarkoittaa sitä, että yksi hyväksi todettu järjestelmä sopii asuintaloihin ja toinen taas toimitiloihin. Vakioidun toimintamallimme ansiosta olemme tehneet perusmallit talotekniikasta jokaiseen neljään eri pääpalvelualueeseen, jotka toimivat talotekniikan rakentamisen runkona eri projekteissamme.

Rakentamisprosessimme noudattaa moduulirakentamisen periaatteitamme katkeamattomalla kuivaketjulla.

Ylläpitovaihe – Kahden vuoden täystakuu ja seuranta

Palvelumme ei lopu siihen, kun rakennuksesi on valmis. Pidämme talotekniikkaa kaksi ensimmäistä vuotta etäseurannassa, jotta näemme, että talotekniikka toimii suunnitellulla tavalla. Talotekniikalla on myös kahden vuoden täystakuu.

Kahden vuoden etäseurannan lisäksi voit solmia kanssamme viiden vuoden huolenpitosopimuksen. Huolenpitosopimus tarkoittaa sitä, että hoidamme laskutuksella kaiken talotekniikkaan liittyvän huollon ja ylläpidon, esimerkiksi suodattimien vaihdon, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia mistään.

Keskitämme talotekniikan yhteen paikkaan, jolloin asiakkaanamme sinulle ei synny monimutkaisia ja hajallaan olevia järjestelmiä. Jos sama operaattori tilaa kauttamme esimerkiksi 10 hoivakotia, niin rakennamme kaikkiin samanlaiset järjestelmät. Se helpottaa etäseurantaa, talotekniikan hallittavuutta ja mahdollistaa edullisemmat huoltosopimukset huoltoyhtiöiden kanssa.

Asennuksen jälkeen talotekniikka kontti verhoillaan rakennuksen ulkopintaan sopivaksi.

Yhden sopimuksen -malli yksinkertaistaa rakennusprojektin

Saat meiltä yhden sopimuksen, joka sisältää koko kiinteistön suunnittelun, rakentamisen sekä tarvittaessa taloteknisen ylläpidon ja huollon. Sopimuksessa annamme koko projektille yhden kiinteän hinnan ja yhden sovitun muuttopäivän. Ne ovat kaksi lukua, jotka kiinnostavat sinua eniten, minkä takia lupaamme, että ne pitävät.

Yhden sopimuksen -malli yksinkertaistaa viestintää, sillä olet aina yhteydessä vain meihin. Suora ja jatkuva keskusteluyhteys takaa sen, että kommunikointi on helppoa niin suunnittelun kuin rakentamisen aikana, mutta myös kiinteistön valmistumisenkin jälkeen.

Tutustu referensseihimme tai ole meihin suoraan yhteydessä. Koski asiasi sitten talotekniikkaa tai jotain muuta palveluihimme liittyvää asiaa, niin vastaamme mielellämme.

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä