Search
Close this search box.

24.3.2017

Talousohjattu rakentaminen syntyy ihmisistä

Kirjoittaja

Tanja Kanerva

Meillä on ollut rapsakka vuosi. Olet ehkä huomannut myös jatkuvan rekryilmoittelumme? Viime vuonna saimme houkuteltua +77 % lisää uusia lehtolaisia, mikä tarkoittaa 324:ää uutta ja uniikkia uratarinaa. Aika hurja luku! Kiinnostusta herättänyt talousohjatun rakentamisen mallimme saa alkunsa ihmisistä. Yli 10 %:n liikevoitto ja kilpailuetu eivät synny työntekijöiden selkänahasta nyhtämällä. Ne syntyvät aktiivisista, intohimoisista, motivoituneista ja oppimishaluisista osaajista, jotka määrätietoisesti etenevät omassa työssään.

Juuri niistä talenteista, jotka osaavat kyseenalaistaa ja kehittää rakennusalan perinteisiä toimintatapoja. Lisäksi tarvitaan aimo annos luovuutta, intohimoa, hiukan hulluutta ja erityisesti rohkeutta. Ja tietysti mahdollisuus toteuttaa nämä ideat, sillä yksinäisellä idealla ei vielä muuteta maailmaa.

Mikä meitä motivoi?

Tämä on kullanarvoinen kysymys, jota kysyn säännöllisesti työntekijöiltämme. Vastauksissa toistuu lähes poikkeuksetta se, että saa tehdä oman työnsä itsenäisesti ja tietää, miten ja minne on tarkoitus edetä. Omaa työtä arvostetaan työpaikalla ja myös työntekijä itse näkee oman työnsä merkityksen ja vaikutuksen.  Ei se juuri sen monimutkaisempaa ole. ”Älä multa kysy, mä oon täällä vaan töissä” -tyyppejä en ole meillä vielä kohdannut!

Uskon, että talousohjatun rakentamisen mallissa yksittäisiä huippusuoritteita tärkeämpää on hyvä ja jouheva yhteinen arki. Arki, jossa niin timpuri kuin toimitusjohtajakin latovat likaisia kahvikuppeja tiskikoneeseen. Arki, jossa sopimalla saadaan järjestymään sekä työmaapalaverit että hammaslääkärikäynnit. Arki, jossa yhdessä juhlitaan saavutettuja etappeja ja onnistumisia, mutta myös arki, jossa epäonnistumisista toivutaan yhdessä virheistä oppien.

Vaikka olemme saavuttaneet huikean kasvun ja kunnioitettavat taloudelliset tunnusluvut, ulkokuoren sisällä on toki vielä paljon tehtävää, sitä en voi kiistää. Tärkeintä on kuitenkin halu kehittyä alan parhaaksi työpaikaksi. Sillä mahdollistamme myös seuraavien vuosien hurjat kasvuprosentit ja uudet innovaatiot.

Olen huomannut, että meillä viihtyvät parhaiten oma-aloitteiset ja yritteliäät tyypit, jotka haluavat ottaa haasteen vastaan ja näkevät toimintaympäristössämme ainutlaatuisen mahdollisuuden. Meillä ei vielä useinkaan ole tarjolla valmiita vastauksia ja ratkaisuja. Olemme salapoliiseja, keksijöitä ja valmentajia. Tykkään siitä ajatuksesta, että työpaikkamme on juuri niin huikea kuin itse siitä luomme!

PS. Tälläkin hetkellä haussa kymmeniä uusia osaajia. Katso avoimet työpaikkamme täältä.

Tanja Kanerva
Henkilöstöasiantuntija

 

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä