Search
Close this search box.

19.12.2017

Tuotannossa hyvä työporukka tekee arkipäivästä juhlaa

Kirjoittaja

Wuokko Kärki-Herrala

Elo Oulaisten tehtailla on ollut varsin vauhdikasta jo yli vuoden päivät. Linjoja ja varastoja kehitetään jatkuvasti, otetaan käyttöön uusia tiloja ja rakennetaan uusia tehtaita. Työntekijämäärä kasvaa tasaista tahtia ja toimintoja kehitetään eteenpäin varmoin ottein. Sitä ihmetellessä pitäisi keretä hoitaa vähän omia hommia linjalla, kiertää tehtailla ja jutella työnantajan edustajien kanssa siitä, miten meillä menee. Työntekijän arkipäivä Oulaisissa ei ole ikinä samanlainen!

Vaikka kasvu ja töiden lisääntyminen ovat työntekijöille pelkästään positiivisia juttuja, voi tunnollinen työntekijä ottaa helposti kasvavat tuotantopaineet omille harteilleen, kun niistä jatkuvasti jossain puhutaan. Työporukasta löytyy aina joku, joka reippaana tekee vähän muidenkin hommia, siivoaa toistenkin roskat ja jää vielä ylitöihin, ettei tuotanto vain jäisi jälkeen. Rekrytointi ja hyvien työntekijöiden löytäminen ovat meille haasteita, joihin etsitään uusia keinoja mm. koulutusyhteistyön avulla.

Ja työntekijöissä meidän vahvuus piileekin. Jostakin ihmeestä meille on etsiytynyt huikea joukko hyviä tyyppejä jotka ovat nopeita oppijoita, moniosaavia ammattilaisia, sosiaalisia tiimipelaajia ja hauskoja kahvitaukojen piristäjiä. Oikea asenne ja motivaatio kehittyä omassa työssä ovat meillä tuttuja ominaisuuksia. Meidän pitääkin ehdottomasti panostaa siihen, että hyvät työntekijät saadaan pysymään talossa, viihtymään työssään ja sitä kautta olemaan tyytyväisiä omaan elämäänsä kokonaisuutena. Tiimit ovat toimivia joukkueita jotka tietävät itse parhaiten, miten asiat hoidetaan tehokkaasti, jos heille vain annetaan siihen valta ja vastuu, sekä arvostetaan heidän osaamistaan omassa työssä.

On asioita, joissa on vielä kehitettävää, mutta suuren kasvun aallokossa on menty pienin askelin koko ajan eteenpäin. Siitä voi taas vuoden päätteeksi luottamusmieskin antaa varovaisen taputuksen omaan selkään, että kyllä tästä vielä hyvä tulee. Välillä omakin jaksaminen voi olla koetuksella ja voi tuntua, ettei omasta työstään työyhteisön eteen välttämättä aina saa sitä perinteistä kiitosta. Kun sitten taas lähden tehdaskierrokselle työntekijöiden kuulumisia kyselemään ja päivittämään uusimmat tiedotteet, porukka kerääntyy ympärille juttelemaan ja kertomaan asioitaan. Joku saattaa sanoa lopuksi, että on se hyvä, kun meillä on noin aktiivinen luottamusmies!

Sieltä se kiitos sitten tulee, hyvältä työporukalta. Loppupäivän juoksen hymy huulilla tilaelementti-linjalla tiimikavereita auttamassa ja lakaisemassa muidenkin roskia. Loppujen lopuksi ja kaikesta huolimatta viihdyn täällä tosi hyvin, meillä on tahtotila kohdillaan!

 

Wuokko Kärki-Herrala
Takuuelementti Oy:n pääluottamusmies, Oulainen

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä