Search
Close this search box.

Ikaalisten liikuntahalli

Ikaalisten liikuntahalli eli Valkean Ruusun areena on aktiivinen keskus, joka palvelee kuntalaisia ja vieraita paitsi monipuolisena liikuntakeskuksena, myös erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien muuntuvana areenana.

Kohteen tiedot

Koulunpolku 4
Osoite

Ikaalinen
Kaupunki

2022
Rakennusvuosi

Lehto Tilat Oy
Toteuttaja

3 030 m²
Pinta-ala

Vuonna 2019 Ikaalisten kaupunki totesi, että vanhan liikuntahallin tilat olivat tulleen tiensä päähän. Tilat koettiin ahtaina, ne eivät palvelleet esteettömästi ja talotekniikka oli tullut käyttöikänsä päähän. Lisäksi tiloissa oli havaittu sisäilmaan liittyviä haasteita.

Kaupunki totesi, että vanhaan tilaan liittyneet korjausvaateet olisivat olleet niin mittavia, että korjaushankkeeseen ei ollut kannattavaa ryhtyä – ja niin päädyttiin rakentamaan kokonaan uusi halli. Hallihankkeen takana olivat vahvasti myös kaupungin tavoitteet hyvinvoinnin edistämisessä. Suunnittelussa otettiin huomioon yhtä aikaa muun muassa varhaiskasvatuksen, koulun, urheiluseurojen, kilpaurheiluseurojen, liikuntatoimen ja tapahtumajärjestämisen tarpeet.

Uusi areena valmistui lopulta keväällä 2022, jopa puolitoista kuukautta etuajassa. Rakennusvaihetta nopeutettiin hyödyntämällä työmaalla teollista esivalmistusta eli Lehdon kotimaisilla tehtailla valmistettuja suurkattoelementtejä. Ne lyhentävät paitsi työmaa-vaihetta, tuovat mukanaan myös kustannustehokkuutta.

Projektin valmistuttua Ikaalisiin saatiin reilusti lisää tilaa liikuntaan, hyvinvointiin ja vapaa-ajalla viihtymiseen. Tilat ovat nyt esteettömät ja samalla uuden rakennuksen moderni tekniikka takaa viihtyvyyden tiloissa.

Valkean Ruusun areena

Ikaalisten liikuntahalli sijaitsee keskustan alueella, uuden Valkean Ruusun koulun vieressä. Tästä syystä vuonna 2022 valmistunut keskus nimettiinkin yleisökilpailun jälkeen Valkean Ruusun areenaksi.

Areena on kaiken ikäisille tarkoitettu sisäliikuntapaikka ja lisäksi hallilla järjestetään myös konsertteja tai muita tapahtumia. Koulun läheisyys tuo laadukkaat liikuntatilat helposti myös koululaisten ulottuville ja koululiikunnan tueksi.

Monipuolinen liikunnan ja viihtymisen keskus

Rakennus on osittain kaksikerroksinen kokonaisuus, jossa ison salin vapaakorkeus on kahdeksan metriä. Liikuntahallin sali voidaan jakaa enimmillään neljään lohkoon tilatarpeen mukaan. Rakennuksesta löytyy ison salin lisäksi muun muassa monipuolinen kuntosali, katsomo, juoksusuora, e-Sport tila, toimistotiloja sekä tärkeät pukuhuone- ja pesutilat. Keskuksen näyttämö toimii myös peilisalitilana.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.