Search
Close this search box.

Liikuntakeskus Zemppi

Olemme rakentaneet Kempeleeseen tyylikkään ja monipuolisen liikuntakeskus Zempin. Liikuntakeskus toteutettiin Lehdon omana KVR-urakkana, jossa suunnittelimme ja toteutimme hankkeen alusta loppuun. Liikuntakeskus toteutettiin uudella liikunta-areenakonseptillamme, jossa yhdistyvät moderni hotelliasuminen, lähipalvelut ja eritoten liikunnalliset toimitilat. Liikunta-areena toimii myös tapahtumien järjestämispaikkana.

Kohteen tiedot

Pekurintie 2
Osoite

Kempele
Kaupunki

2017
Rakennusvuosi

Kempeleen kunta
Tilaaja

8 144 km²
Pinta-ala

Tällä konseptilla pystyimme löytämään Kempeleen kunnalle nopean, turvallisen ja kustannustehokkaan mallin, jolla voitiin tarjota laadukkaat ja toimivat liikuntapalvelut sekä kuntalaisille että kaikille vierailijoille. Liikunta-areenamallistostamme voi valita valmiin areenan, josta voi heti nähdä hinnan ja hankeajan.

Kyseessä on Toimitilat-palvelualueen ensimmäinen yhdistelmäkohde, jossa olemme käyttäneet omaa konseptiamme hotelliosion rakentamisessa. Hotellia operoi Forenom Oy, jolla liikevaihto on palvelun käynnistämisestä lähtien ollut hyvässä kasvussa.

 

Palveluja ja liikunnan iloa

Liikuntakeskus Zemppi koostuu hotelliosiosta, ravintoloista ja keilahallista. Kohteen suuruus on yhteensä 8 144 neliökilometriä. Zemppi Areena on kooltaan yhteensä 7 740 k-m2, josta kuntosalin, palloilusalin ja keilahallin osuus 5 800 m². Loput jakautuvat ravintola- ja hotellitiloihin.

Liikuntakeskus sijaitsee kauppakeskus Zeppelinin välittömässä läheisyydessä, tien toisella puolella. Alueella on runsas ja vilkas kauppa- ja palvelukeskittymä hyvine liittymineen ja parkkipaikka-alueineen. Zempin rakennusaika oli noin 10 kuukautta ja kohde otettiin kokonaisuudessaan käyttöön maaliskuussa 2017.

Rakensimme kohteeseen myös 140 autopaikkaa ja 331 pyöräpaikkaa. Haastavan hankkeen läpivienti oli sujuvaa, johtuen talousohjatusta toimintatavastamme ja omasta suunnittelusta.

Hotelliosiossa käytimme mm. omia kylpyhuonemoduulejamme ja projekti kokonaisuudessaan perustui oman asuntotuotantomme talousohjattuun KIS-konseptiin, jossa mahdollistimme yhteistyökumppaneillemme kannattavan ja pitkäaikaisen sijoituskohteen. KIS-konseptin salaisuus on se, että emme keksi pyörää uudestaan jokaisessa Lehdon rakentamissa korkeissa rakennuksissa, vaan hyödynnämme vakioratkaisuja ja Lehdon innovatiivisia moduuleja.

 

Muuntotilat etuna

Palloilusali käsittää kaksi salibandykenttää. Se muotoutuu myös muita pallopelejä varten. Kentän reunalla on 700 kiinteää katsomopaikkaa ja tilat voidaan muuntaa jopa 1 100 paikan konsertti- ja näytössaliksi. 1 600 m2 kuntosalin tiloissa tarjotaan myös vaihtoehtoisesti hierontapalveluja ja fysioterapiaa.

Keilahalli on 10-ratainen, joka palvelee niin yksityisiä henkilöitä kuin seuroja ja yrityksiäkin. Liikuntakeskuksessa toimii myös ravintola, urheiluvälinemyymälä ja parturi-kampaamo.

Lähellä sijaitsevan yhtenäiskoulun oppilaat käyvät nyt Areenalla liikuntatunneilla sen sijaan, että heitä kuljetettaisiin kauemmas. Hanke on ollut sekä kuntalaisten että matkailijoiden mieleen. Kempeleen kunnan kanssa on lisäksi sovittu käyttöoikeussopimus juuri tämänkaltaisesta urheilullisesta toiminnasta, joka on osoittautunut erittäin hyväksi ratkaisuksi.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.