Search
Close this search box.

Rester, Paimio

Lehto Tilat rakensi suomalaiselle Rester Oy:lle Paimioon Pohjoismaiden ensimmäisen tekstiilikäsittelylaitoksen, joka ratkoo globaalia poistotekstiileihin liittyvää ympäristöongelmaa sekä yritysten että kuluttajatekstiilien osalta.

Kohteen tiedot

Jukantie 9
Osoite

Paimio
Kaupunki

2021
Rakennusvuosi

Rester Oy
Tilaaja

Lehto Tilat Oy
Toteuttaja

3 056 brm2
Pinta-ala

Rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2020 ja kestivät alle 10 kuukautta, uusien tilojen valmistuttua helmikuussa 2021. Tilan suunnittelussa on pyritty suunnittelemaan neliöt mahdollisimman tehokkaiksi ja joustaviksi tekstiilikuitujen käsittelyä varten. Erityisesti tilojen korkeus oli tärkeässä roolissa tehtaan koneiston vuoksi. Teollinen tila on noin 30000 neliötä.

Play Video

100 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä

Vaatteiden valmistamiseen käytetään maailmanlaajuisesti runsaasti luonnonvaroja ja lyhyen käytön jälkeen ne poltetaan energiaksi, jolloin materiaalit menetetään. Suomessa syntyy vuosittain noin 100 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä, josta noin 80 prosenttia päätyy lämpöenergiaksi.

Paimion laitos muuttaa tekstiilijätteen kierrätyskuiduksi, erityisesti teollisuuden tarpeisiin. Laitos pystyy vuosittain käsittelemään 12 000 tonnia poistotekstiiliä kierrätyskuiduksi, mikä on noin 10 prosenttia Suomen tekstiilijätemäärästä.

Laitoksen rakennuttanut Rester keskittyy laitoksen valmistuttua yritysten poistotekstiilien ja teollisuuden hukkamateriaalin jalostamiseen. Lounais-Suomen Jätehuolto puolestaan käsittelee omalla linjastollaan kotitalouksien poistotekstiiliä kierrätyskuiduksi.

Asiakkaan toiveita kunnioittaen

”Ammattiosaamista on ollut hurmaavaa seurata. Laitos valmistui aivan päivälleen sovitun aikataulun mukaisesti. Puhumattakaan siitä, että koko prosessi meni todella hienosti”, Rester Oy:n toimitusjohtaja Outi Luukko kertoo.

Uudet tilat ovat räätälöity suoraan tilaajan toiveiden mukaan ja ne tukevat yrityksen uutta liiketoimintaa ja systeemistä muutosta.

”Lehdolle iso kiitos, että tehtiin ennakkopainotteisesti. Ennen kuin sopimustakaan oli tehty, proaktiivisuus oli läsnä. Kaikki meidän toiveemme on kuultu.”

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.