Search
Close this search box.

Ideapark, Seinäjoki

Lehto rakensi Seinäjoelle Suomen kolmannen Ideaparkin. Ideaparkin rakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2018 ja kauppakeskus avasi ovensa kävijöille marraskuussa 2019. Yli seitsemän hehtaarin kauppakeskukseen on tulossa kauppojen lisäksi sisäliikuntapuisto ja päiväkoti.

Seinäjoen Jouppiin rakentunut Ideapark on kaksi kertaa isompi kuin Oulun Ideapark sekä siellä on tuplasti liiketiloja. Kauppakeskus on Lehdon historian tähän astisista kohteista suurin valmistunut projekti. Hanke vietiin läpi nuoren, työtä pelkäämättömän organisaation voimin. Kannattavuus ja laatu ovat kohdallaan.

Kohteen tiedot

Suupohjantie 57
Osoite

Seinäjoki
Kaupunki

2019
Rakennusvuosi

Omalla tehdastuotannolla ketteryyttä ja kustannustehokkuutta

Tehokkaan hankkeen on mahdollistanut Lehdon talousohjattu rakentamistapa. Oma moduulituotantomme tuo rakentamiseen ketteryyttä ja kustannustehokkuutta. Ideaparkin puurakenteiset suurkattoelementit tehdään Lehdon Humppilan tehtaalla. Kattoelementtejä kauppakeskukseen on mennyt kaiken kaikkiaan 1132.

Rakennuksen runko on toteutettu teräsrunkona, teräksestä valmistettuina pilari-, palkki- ja ristikkorakenteena. Ulkoseinät ovat rakennettu sandwich-metallielementeistä. Maatyöt on tehty huolellisesti ja työmaalle onkin mennyt 200 000 tonnia kivimurskaa sekä maaperään noin 3500 paalua, joiden yhteispituus on noin 54 000 m.

 

Katso videolta Ideaparkin toimitusjohtajan Tuomas Henttulan kommentit rakennusprojektista Lehdon kanssa!

Projektin lopputulemana on tyytyväinen asiakas, kannattava projekti ja hyvä laatu nollavirheluovutuksineen.

Tietomallien käyttäminen oli Ideaparkin-hankkeessa tärkeää. Kohtuuhintainen, laadukas ja nopea konsepti toimii rakentamisessa ja sitä seuraa tyytyväinen asiakas.

 

 

 

 

 

Faktat – Seinäjoen Ideapark

  • Kauppa- ja viihdekeskuksen kokonaispinta-ala on valmistuessa noin seitsemän hehtaaria
  • Rakennus on 400 metriä pitkä ja 200 metriä leveä.
  • Sata liikettä eri toimialoilta.
  • Rakentamiseen kului 15 000 kuutiota betonia, 2 000 000 kg terästä ja 5000 kuutiota puuta.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.