Search
Close this search box.

Luovi liikuntahalli

Luovin liikuntahalli Oulun Myllytullissa valmistui elokuussa 2019. Liikuntahallin toteutuksessa otettiin huomioon erityistarpeita vaativat käyttäjät. Tilojen muunneltavuus ja monikäyttöisyys tekevät liikuntahallista aktiivisen ja tehokkaasti hyödynnetyn urheilupaikan.

Kohteen tiedot

Salmelantie 3
Osoite

Oulu
Kaupunki

2019
Rakennusvuosi

Luovi
Tilaaja

Lehto Tilat Oy
Toteuttaja

1 495m2
Pinta-ala

Luovin erityisoppilaitoksen liikuntahalli rakentui Myllytulliin Oulun keskustan läheisyyteen. Iso tontti muutettiin kaavamuutoksella niin, että tontin toiselle puolelle Lehto rakensi kerrostaloja. Hallin ulkopuoli on tiiliverhoiltu ja sulautuu näin Myllytullin punatiiliseen alueeseen loistavasti. Luovin liikuntahallin katosta löytyy Lehdon kotimaisella tehtaalla valmistetut suurkattoelementit.

Monikäyttöinen liikuntahalli

Liikuntahalli on kooltaan 1 495m2. Liikuntahallin tilaratkaisuja voidaan helposti muunnella eri tarpeiden mukaan, sillä hallin saa jaettua kolmeen osaan väliverhoilla, mutta ilman verhoja salista löytyy täysimittainen salibandykenttä. Pieni katsomo sijaitsee parvella ja hallin yhteydessä, katutasossa, toimii myös Luovin ruokala. Liikuntasali toimii suurelta osin sen käyttötarkoitukseen suunnitellusti, mutta salissa voi pitää myös ylioppilaskirjoituksia sinne vedettyjen ADSL-kaapeleiden vuoksi.

Monikäyttöisen liikuntahallin suunnittelussa otettiin huomioon Luovin kertomia tarpeita. ”Myös meidän toivomamme lisämuutostarpeet huomioitiin hyvin suunnittelua tehdessä”, kertoo Luovin kiinteistöpäällikkö Petri Petäjäjärvi.

Erityistarpeet huomioiden

Tiloja suunniteltaessa otettiin huomioon käyttäjät, jotka ovat usein erityistarpeita vaativia. Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota erilaisten heikkonäköisten ja näkövammaisten avuksi. Myös liikuntahallin lattian värit ja pelialueiden rajat ovat eriväriset kuin normaalisti. Neutraalin värinen lattia ja peliviivat ovat avuksi niille, joilla on hahmottamisongelmia.

 

Aikataulullisesti nappiin

Luovin kiinteistöpäällikkö Petri Petäjäjärvi kertoo, että elokuun alussa luovutettu liikuntahalli valmistui juuri ajallaan uuden lukukauden alkaessa. Oppilaat pääsivät heti uusiin tiloihin.

Liikuntahallin rakennus kesti 14 kuukautta. ”Laadullisesti liikuntahalli on hyvä ja koko rakennusaika meni sujuvasti. Vaikka työmaa toimi keskellä koulutuskeskusta, se huomioi hyvin Luovin arjen, eikä mitään ongelmia koko rakennusaikana tullut”, Petri tiivistää.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.