Search
Close this search box.

Mehiläinen, Kauhava

Olemme rakentaneet Kauhavan ydinkeskustaan vanhan kaupungintalon tilalle näyttävän Mehiläisen vanhusten palvelukodin. Rakennus suunniteltiin yhteistyössä tilaajan kanssa. Palvelukoti sisältää 48 asiakaspaikkaa, joista 30 on tehostetun ja 18 tuetun palveluasumisen paikkaa. Pääosin punatiiliverhoiltu rakennus on suunniteltu esteettömäksi, turvalliseksi ja viihtyisäksi.

Kohteen tiedot

Kirkkotie 10-12
Osoite

Kauhava
Kaupunki

2018
Rakennusvuosi

Lehto Tilat Oy
Toteuttaja

2438,5 m2
Pinta-ala

Turvallinen ja laadukas asuinympäristö on tärkeä, etenkin jatkuvan tuen tai hoivan tarpeessa oleville ihmisille. Palveluasunnot mahdollistavat asukkailleen mahdollisimman itsenäisen elämän. Teemme tilaratkaisuista viihtyisiä ja kodikkaita, ja toiminnoissa on huomioitu turvallisuus sekä helppokäyttöisyys. Toteutamme hyvinvointitilaratkaisuja pienistä hoivakodeista aina kouluihin ja sairaalahotelleihin asti. Olemme rakentaneet yli 100 hyvinvointitilaa 70:een eri kuntaan.

Olemme rakentaneet Kauhavan ydinkeskustaan näyttävän Mehiläisen vanhusten palvelukodin, joka sisältää 48 asiakaspaikkaa. Tässä kolmikerroksisessa palvelukodissa on 30 tehostetun palveluasumisen ja 18 tuetun palveluasumisen paikkaa.

Palveluita eri kerroksissa

Palvelukodissa yhdistyvät erilaiset yksiköt ja palvelut: rakennuksen ensimmäinen kerros ja osa toisesta kerroksesta ovat tehostetun palveluasumisen käytössä, jossa hoitohenkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden. Rakennus elävöittää kaupunkikuvaa ja se on sovitettu ympäristöön sopivaksi. Julkisivuissa on käytetty punatiiltä ja puuta, kuten muissakin lähistön rakennuksissa.

Osa toisesta kerroksesta sekä kolmas kerros on tarkoitettu tuetun palveluasumisen asiakkaille, jossa tarpeen tullen avun on oltava lähettyvillä. Nämä tuetun palveluasumisen asuinhuoneet ovat hieman suurempia ja varustettu keittiötilalla kokkailua varten.

Näyttävä rakennus vanhan kaupungintalon tilalle

Vanhan kaupungintalon tilalle rakennettu, laadukkaasti varusteltu palvelukoti oli hartaasti odotettu. Rakennus suunniteltiin yhteistyössä Mehiläisen kanssa, jonka kautta tilaaja sai itselleen ainutlaatuiset, tarpeisiinsa räätälöidyt tilat. Tiloissa on mm. Mehiläisen omaa värimaailmaa.

Kohde valmistui vuoden 2018 alkupuolella noin vuoden aikana, ja on siitä asti ollut tyytyväisen tilaajan käytössä. Pääosin punatiiliverhoiltu rakennus on suunniteltu esteettömäksi, viihtyisäksi ja turvalliseksi.

 

Voimme suunnitella rakennukseen myös liiketiloja palvelutarjontaa varten, jolloin kattavat ja monipuoliset palvelut lisäävät palveluasuntojen haluttavuutta. Olemme rakentaneet kohteen ensimmäiseen kerrokseen myös tyylikkään ravintolan, joka on kaikkien kaupunkilaisten käytössä.

Olemme hyödyntäneet kohteen rakennusvaiheessa omia kylpyhuone-elementtejämme, jotka varmistavat rakentamisen tasaisen laadun. Tehokkaasta ja taloudellisesta rakentamisesta ovat hyötyneet kaikki osapuolet ja vuokrataso onkin tämän johdosta maltillinen.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.