Search
Close this search box.

Vanhusten hoivakoti, Kärsämäki

Olemme rakentaneet Kärsämäelle Esperi Care Oy:lle esteettömän ja turvallisen vanhusten hoivakodin. 34-paikkaisen hoivakodin konsepti on kehitetty yhdessä tilaajan ja Kärsämäen kunnan kanssa. Seitsemän kuukauden aikana rakennetussa hoivakodissa yhdistyy tehostettu ja tuettu palveluasuminen. Puurakenteinen hoivakoti oli odotettu hanke alueelle.

Kohteen tiedot

Frosteruksenkatu 8
Osoite

Kärsämäki
Kaupunki

2017
Rakennusvuosi

Esperi Care Oy
Tilaaja

Lehto Tilat Oy
Toteuttaja

1 199m2
Pinta-ala

Hyvä ja turvallinen asuinympäristö on tärkeä asia kaikille, erityisesti tuen tai hoivan tarpeessa oleville ihmisille. Toteutamme hyvinvointitilaratkaisuja pienistä hoivakodeista aina suuriin kouluihin ja sairaalahotelleihin saakka.

Palveluasunnot mahdollistavat mahdollisimman itsenäisen elämän asukkailleen. Teemme tilaratkaisuista viihtyisiä ja kodikkaita, ja toiminnoissa on huomioitu turvallisuus sekä helppokäyttöisyys.  Olemme rakentaneet yli 100 hyvinvointitilaa 70:een eri kuntaan.

Olemme rakentaneet Kärsämäen keskustaan tyylikkään vanhusten hoivakodin. Kohde on valmistunut vuonna 2017 ja operaattorina toimii Esperi Care Oy. Tässä yhden kerroksen 34-paikkaisessa hoivakodissa yhdistyvät tehostettu ja tuettu palveluasuminen. Hoivakoti koostuu kahdesta ryhmäkodista.

Esteettömät tilat ja suuri sisäpiha

Hoivakoti on toteutettu hybridirakentamisen konseptillamme, jossa yhdistetään samaan yksikköön tuettua- ja tehostettua palveluasumista. Jokaisessa huoneessa on omat esteettömät pesutilat ja WC: t.

Tässä kauniissa hoivakodissa on 30 tehostetun palvelun asiakaspaikkaa ja 4 tuetun palveluasumisen paikkaa. Tuetun palveluasumisen asunnot ovat yksiöitä, joissa huoneisiin on oma kulku ulkoa. Huoneet ovat 6 m2 suurempia ja ne sisältävät pienet ulkovarastot ja omat minikeittiöt pientä kokkailua varten.

Rakennuksen konsepti on kehitetty yhdessä tilaajan kanssa ja se toteutettiin yhteistyössä Kärsämäen kunnan kanssa. Helppokulkuinen kohde oli odotettu hanke alueelle, ja asiakaspaikat täyttyivätkin erittäin nopeasti. Tilat on jaettu kahteen ryhmäkotiin, joita yhdistävät yhteinen ruokailutila, sauna ja piha-alue.

Hoivakodissa on aidattu 300 m2 sisäpiha, jossa kasvaa mm. mansikoita asukkaiden iloksi. Esteettömyydestä on huolehdittu maan pinnan nostoilla ja luiskaamisilla. Kohde on täysin esteetön.

 

Puurakenteinen hoivakoti toteutettiin nopeasti suunnittelusta luovutusvaiheeseen asti. Rakentaminen kesti vain seitsemän kuukautta. Tehokas rakennusvaihe oli seurausta rakentamisen varmasta otteesta ja siitä, että toteutetussa hoivakodissa voitiin hyödyntää omaa konseptiamme ja kokemustamme hoivakotirakentajana.

Tehokkaan hankeajan mahdollistaa myös oma moduulituotantomme, joka tuo rakentamiseen varmuutta ja nopeutta. Olemme hyödyntäneet rakennusvaiheessa oman tuotantomme kylpyhuone- ja seinäelementtejä, jotka takaavat kuivaketjun ja parantavat rakentamisen laatua.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.