Search
Close this search box.

Historiallisen Oulun valjastehtaan alueen uusista LOFT-asunnoista 70 % varattiin vuorokaudessa

Nopeat varaukset vahvistavat käsityksen siitä, että kohtuuhintainen asuminen kiinnostaa myös poikkeusaikana.

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
28.5.2020 klo 11.30


 

Asuntomarkkinoiden ja uudisrakentamisen kehittymistä koronaviruksen aikana on seurattu tiiviisti julkisessa keskustelussa. Lehto uskoo, että erityisesti kohtuuhintaisen asumisen merkitys tulee korostumaan uudessa tilanteessa. Tätä käsitystä vahvistaa tuore uutinen Oulusta: vanhan Valjastehtaan alueelle valmistuvista uusista LOFT-asunnoista varattiin 70 % vuorokaudessa.”Olemme jo pitkään tiedostaneet, että kohtuuhintainen ja laadukas asuminen hyvällä sijainnilla myy myös haastavassa markkinassa. Oulun keskustan kaupunkiasuntojen nopea varausaste vahvistaa tätä käsitystä”, kertoo Asunnot-palvelualueen johtaja Juha Höyhtyä Lehdolta.

Ainutkertainen valjastehtaan alue

As Oy Valjastehdas rakentuu historiallisen Oulun Åströmin vanhan valjastehtaan alueelle. Suojeltu tehdasrakennus uudistetaan alkuperäistä yleisilmettä vaalimalla tyylikkäiksi LOFT-asunnoiksi, joita on harvoin tarjolla kaupungin keskustoissa.

”Kohteena tämä on aivan uniikki ja osa oululaista kaupunkihistoriaa. Sellaisena se jatkaa myös tulevassa muodossaan. Tässä kohteessa oli tärkeää löytää asunnonostajia kiinnostava kohtuuhintainen ratkaisu, mutta samalla suunnitella rakentaminen historiaa kunnioittaen.  Asuntojen huonekorkeus kohoaa miltei neljään metriin ja lähes kaikissa asunnoissa on myös oma parvi. Valjastehtaan erinomainen sijainti on kaupunkiasujan unelma, jossa asutaan lähellä keskustan sykettä ja palveluita, vain parin sadan metrin päässä Rotuaarin kävelykadulta, Ainolanpuiston vieressä ja lähellä kaunista Merikoskea”, Höyhtyä kuvaa.

Lisätietoja:
– Tietoa As Oy Valjastehtaasta >>

Taustatietoa toimituksille uudistettavan valjastehtaan alueesta:

Oulun Åströmin vanha valjastehdas valmistui jo vuonna 1898, jolloin Åströmin veljesten omistamassa tehtaassa valmistettiin valjaita Venäjän vientiin. Kovan kysynnän vuoksi tehdastilaa päätettiin korottaa 1920-luvulla. Tehdasta laajennettiin jälleen 1950-luvulla, kun nahkaremmien sijaan yhtiö alkoi valmistamaan reppuja, kevyitä nahkakenkiä ja jääkiekkosuojuksia. Toiminta ei kuitenkaan jatkunut kannattavana ja silloiset omistajat lakkauttivat tehtaan toiminnan vuonna 1960. Tällä vuosituhannella Valjastehtaan kiinteistössä on toiminut mm. Oulun seudun ammattiopisto.

Videot:

https://www.youtube.com/watch?v=OhQi6uSUWfI&t=2s

https://youtu.be/2EUjsc5Pz7g
 

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä