Search
Close this search box.

Lehdon innovatiivinen maalämpökontti ratkaisee taloyhtiön energiaremontin haasteet

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
19.2.2021 klo 12.45

 

Lehto tuo markkinoille innovatiivisen maalämpökontin, jonka myötä siirtyminen ekologiseen lämmitysjärjestelmään tulee mahdolliseksi aikaisempaa useammalle taloyhtiölle. Maalämpökontteja on hyödynnetty jo uudiskohteissa, mutta jatkossa niiden uskotaan ratkaisevan energiaremontin haasteet myös vanhoissa taloyhtiöissä.

Maalämpökontti on rakennuksen sisälle tai osaksi ulkorakennusta sijoitettava lämpöeristetty kontti, joka pitää sisällään taloyhtiön lämpöenergian keskuksen: lämpöpumpun, käyttövesivaraajan ja energiavaraajan. Kontti on varustettu modernilla etävalvontajärjestelmällä, jonka avulla lämmitystä voidaan hallita ja seurata kätevästi etänä.

”Lehto käy keskustelua aktiivisesti taloyhtiöiden kanssa putkiremonttien osalta ja lukuisissa yhtiöissä pohditaan parhaillaan energiaremonttia – nykyinen järjestelmä on tulossa käyttöikänsä päähän ja ARA:n myöntämä energia-avustus toimii sekin kannustimena. Maalämpö on erittäin houkutteleva vaihtoehto paitsi ekologisuutensa, myös matalien käyttökustannustensa ansiosta. Monissa saneerauskohteissa maalämpöön siirtyminen jää kuitenkin toteutumatta esimerkiksi sen vuoksi, että taloyhtiön tekniset tilat eivät sellaisenaan sovellu maalämpölaitteiston sijoituspaikaksi. Suunnittelemamme maalämpökontin ansiosta maalämpöön siirtyminen on jatkossa mahdollista aikaisempaa useammalle taloyhtiölle”, kertoo suunnittelupäällikkö Timo Turunen Lehdolta.

Lehdon innovatiivinen maalämpökontti on noin parkkiruudun kokoinen ja se voidaan sijoittaa joko olemassa olevan rakennuksen sisään tai sen ulkopuolelle.

”Konttiin sijoitettava maalämpöjärjestelmä mitoitetaan aina taloyhtiön tarpeita vastaavaksi. Kontin osalta asennus on vaivaton ja käy nopeasti, sillä kontti tulee kytkentävalmiina omalta tehtaaltamme. Kontin sijoittaminen rakennuksen sisään tulee kyseeseen uudiskohteissa, kun taas vanhojen taloyhtiöiden kohdalla se asennetaan omana piharakennuksenaan tai osaksi ulkorakennusta. Siinä tapauksessa kontin ulkoverhous suunnitellaan luonnollisesti muuhun julkisivuun sopivaksi”, kertoo Timo Turunen.

Lisätietoja:
Timo Turunen, suunnittelupäällikkö, Lehdon putkiremontit, puh. 040 771 0190

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä