Search
Close this search box.

Lehto Asunnot siirtyvät älylukkoihin

Lehto Asunnot-palvelualue on tehnyt mittavan sopimuksen suomalaisen älylukkovalmistaja Rollock Oy:n kanssa. Sopimus koskee uusiin asuntoihin asennettavia älylukkoja.

”Yksi tärkeimmistä painopisteistämme on käyttökustannusten alentaminen ja siihen liittyy voimakkaasti rakennusprosessimme digitalisointi. Kustannuksia voidaan alentaa mm. anturiteknologian hyödyntämisen ja energiaratkaisujen lisäksi nykyaikaisella lukitusmenetelmällä. Älylukoilla saadaan aikaan myös huomattavaa asiakashyötyä”, kuvailee Lehto Asunnot-palvelualueen johtaja Pasi Kokko.

Älylukot tarjoavat käyttömukavuutta verrattaessa perinteisiin lukkoihin. Rollock Oy:n älylukkojärjestelmää operoidaan mobiilisovelluksen kautta, jossa lukon voi avata etäyhteydellä napin painalluksella. Toinen vaihtoehto on fyysinen ”lätkä”, jota voidaan näyttää oven lukijaan. Myös pelkän luottokortin voi koodata halutessaan avaimeksi.

”Autojen lukot ovat jo nyt digitalisoituneet ja ihmiset ovat tottuneet käyttämään niitä. Kysymys onkin, miksi kodin ovet eivät ole vähintään samanlaisia? Uskon, että kaikki asuntojen ovet digitalisoituvat tulevaisuudessa. Älylukot mahdollistavat monien uusien palvelujen syntymisen ja nykyisten yleistymisen, koska oven avaamisesta tulee ajasta ja paikasta riippumatonta sekä vaivatonta”, kertoo Rollock Oy:n myyntijohtaja Ari Rekonen.

Hyötyjä asukkaalle, vuokranantajalle ja isännöitsijälle

Älylukot poistavat kerrostalojen tarpeen ovipuhelinjärjestelmiin, sillä talon alaoven lukituksen voi avata vaikka olohuoneesta käsin. Älylukot tuovat selkeitä hyötyjä myös vuokranantajille ja isännöitsijöille, sillä järjestelmässä voidaan jakaa kulkuoikeuksia, joiden keston voi määritellä itse.

”Jos asunnossa käy kerran viikossa siivooja, hänelle voidaan antaa avaintenhallinnassa kulkuoikeudet vaikkapa joka torstaille klo 912. Tämä edellyttää, että hänellä on puhelimessaan kyseinen sovellus”, Pasi Kokko kuvailee.

Omasta hallintajärjestelmästä voidaan myös nähdä lukkojen avausten perusteella, onko asunnossa ketään paikalla, miten asunnossa on kuljettu ja mihin kellonaikaan. Esimerkiksi kadonneen lätkän käyttöoikeudet voidaan vaivattomasti poistaa sovelluksen kautta, jolloin avainten unohtamisen tai hukkaamisen tuomat kustannukset jäävät historiaan.

”Asiakas saa halutessaan tällaisen lukitusjärjestelmän, ja näitä asennetaankin useaan taloon. Yksi ensimmäisiä asennuskohteita on Tampereen Härmälään syksyllä valmistuva Deco -puukerrostalokohde. Asennusvolyymi kiihtyy kesän 2019 loppupuolella”, Kokko kertoo.

Sähköisten lukkojen käyttöönotto nostaa kodin turvallisuutta. Älylukot ovat läpäisseet kaikki testit, joihin lukeutuvat mm. murto- ja palotestien lisäksi kulumis- ja käyttötestit.

”Lukot ovat Finanssiala ry:n hyväksymät. Myös tietoturva on otettu todella tiukasti huomioon, sillä kaikki tieto lukolta palveluun kulkee salatusti. Tietoturvan tasoa voidaan verrata verkkopankkien tietoturvaan”, Rekonen avaa.


Lisätiedot

Pasi Kokko
Palvelualueen johtaja
Lehto Asunnot Oy
pasi.kokko@lehto.fi 
+358 40 937 9662

Ari Rekonen
Myyntijohtaja
Rollock Oy
ari.rekonen@rollock.fi
+358 44 502 0022 

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä