Search
Close this search box.

Lehto Group Oyj: Lehto myy Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy:n osakekannan

Lehto Group Oyj
Pörssitiedote
20.3.2024 klo 8.00

Lehto Group Oyj (”Lehto”) on 19.3.2024 allekirjoittanut sopimuksen Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy:n koko osakekannan myymisestä (”Transaktio”). Ostajina ovat Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy:n toimiva johto, Elvak Oy ja Lehto Invest Oy. Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy on Lehdon 100 % omistama tytäryhtiö, joka on keskittynyt rakennesuunnitteluun ja joka työllistää noin 40 työntekijää Kajaanissa, Kempeleessä ja Vantaalla.

Lehto katsoo, että kyseessä on lähipiiritransaktio, koska Lehdon hallituksen jäsen Hannu Lehto käyttää määräysvaltaa Lehto Invest Oy:ssä ja Elvak Oy on Hannu Lehdon pojan johtama ja tämän osittain omistama yhtiö. Ulkopuolinen arvioitsija on arvioinut kauppahinnan vastaavan kaupan kohteen käypää arvoa.

Transaktiossa määritelty yritysarvo (EV) on noin 0,5 miljoonaa euroa, johon lisätään Transaktiossa siirtyvät varat, (0,1 miljoonaa euroa), ja josta vähennetään Transaktiossa siirtyvät velat (0,6 miljoonaa euroa). Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Lehto-konsernin liikevaihtoon, liikevoittoon tai taloudelliseen asemaan.

Kauppa on osa Lehdon aiemmin tiedottamaa suunnitelmaa, jossa Lehto osana saneerausmenettelyä luopuu kokonaan nykyisestä rakennusliiketoiminnasta sekä siihen liittyvistä omistuksista.

Lehto Group Oyj

Hallitus

 

Lisätietoja:

Juuso Hietanen

CEO

+358 50 343 4023

juuso.hietanen@lehto.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä