Search
Close this search box.

Lehto Group Oyj: Lehto päätti tervehdyttämisohjelmansa yt-neuvottelut ja varautuu pandemiatilanteen aiheuttamiin muutoksiin

Lehto Group Oyj
Sisäpiiritieto

25.3.2020 klo 10.00

 

Lehto käynnisti 20.2.2020 yhteistoimintaneuvottelut osana yhtiön tervehdyttämisohjelmaa. Neuvottelujen tavoitteena oli suunnitella Hyvinvointitilat-palvelualueen toimintojen sulauttamista toisiin palvelualueisiin sekä toimenpiteitä Asunnot-palvelualueen liiketoiminnan tehostamiseksi. Neuvottelujen piirissä oli kaikkiaan noin 400 henkilöä ja toimilla arvioitiin olevan yhteensä enintään 110 henkilötyövuoden vaikutukset.

Päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena Lehto sulauttaa Hyvinvointitilat-palvelualueen osaksi kahta muuta palvelualuetta. Hoivarakentamista jatketaan tästä eteenpäin Asunnot-palvelualueella ja koulurakentamista Toimitilat-palvelualueella.

 

Neuvottelun lopputuloksella on 102 henkilötyövuoden vaikutukset Hyvinvointitilat- ja Asunnot-palvelualueilla. Vaikutukset käsittävät irtisanomisia (73 henkilöä), henkilöstön siirtymisiä toiseen yhtiöön tai toiselle palvelualueelle sekä vähäisissä määrin lomautuksia.
 

Lehto käynnistää yt-neuvottelut mahdollisista lomautuksista
 

Lehto käynnistää yhteistoimintaneuvottelut koko henkilöstöä koskevista, mahdollisista lomautuksista. Tällä toimenpiteellä yhtiö varautuu muun muassa työtilanteen muutoksiin. Taustalla on koronaviruksen aiheuttama pandemia, jolla nähdään olevan suoria, välillisiä ja mahdollisesti myös pitkäkestoisia vaikutuksia liiketoimintaympäristöön. Yhtiön arvion mukaan pandemian aiheuttamat muutokset voivat liittyä mahdollisiin viiveisiin projektien käynnistymisessä sekä materiaalien ja alihankintaresurssien saatavuuteen liittyviin häiriöihin.

 

Neuvottelut koskevat kaikkia yhtiön noin 1200 työntekijää ja niissä käsitellään pääasiassa mahdollisia lomautuksia sekä vuosilomien pitämisen ja lomarahan maksamiseen liittyviä käytäntöjä.

 

Lisätietoja:
Kaarle Törrönen, henkilöstöjohtaja, Lehto Group Oyj, puh. 050 437 0060

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä