Search
Close this search box.

Lehto Group Oyj, sisäpiiritieto: Lehdon tytäryhtiöt Lehto Asunnot Oy, Lehto Tilat Oy ja Lehto Korjausrakentaminen Oy hakeutuvat konkurssiin

Lehto Group Oyj
Sisäpiiritieto
6.2.2024 klo 9.00

Lehto Group Oyj:n (”Lehto”) operatiivisten tytäryhtiöiden Lehto Asunnot Oy:n, Lehto Tilat Oy:n ja Lehto Korjausrakentaminen Oy:n hallitukset ovat tänään päättäneet jättää yhtiöitä koskevat konkurssihakemukset. Lehdon tytäryhtiöt Lehto Components Oy ja Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy jatkavat toimintaansa.

Lehto on arvioimassa vaihtoehtoja emoyhtiön sekä jäljelle jäävien tytäryhtiöiden toiminnan jatkamiseksi, myymiseksi tai järjestelemiseksi uudelleen, ml. emoyhtiön saneerauskelpoisuuteen liittyvien edellytysten arviointi sekä siirtyminen uusille liiketoiminta-alueille.

Lehto on pyrkinyt löytämään erilaisia rakenteellisia ja omistuksellisia ratkaisuja, jotta se kykenisi selviytymään haastavassa rakentamistoimialan markkinatilanteessa. Viimeksi 18.12.2023 Lehto tiedotti sen operatiivisten tytäryhtiöiden myyntiä koskeneen transaktion kariutumisesta. Lehto oli tuolloin myös arvioinut, että ilman lisärahoitusta tai uusien projektien tulovirtaa yhtiö ei pysty selviytymään maksuvelvoitteistaan vuoden 2024 koko ensimmäisen neljänneksen ajan. Konkurssiin hakeutuvilla tytäryhtiöillä ei ole enää riittävää rahoitusta toimintansa jatkamiseen.

Lehto Asunnot Oy, Lehto Tilat Oy ja Lehto Korjausrakentaminen Oy kattavat käytännössä kokonaan Lehdon asuntojen ja toimitilojen rakentamista koskevat liiketoiminnat ja ne muodostavat siten suurimman osan Lehto-konsernin liikevaihdosta.

Lehto Group Oyj
Hallitus

Lisätietoja:

Juuso Hietanen
Toimitusjohtaja

+358 50 343 4023

juuso.hietanen@lehto.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä