Search
Close this search box.

Lehto ja Avara solmivat puitesopimuksen isosta asuntoportfoliosta

Lehto Group Oyj
Pörssitiedote
21.5.2018 klo 7:00

Lehto Group Oyj:n tytäryhtiö Lehto Asunnot Oy ja Avara Oy ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen asuntoportfoliosta, joka sisältää 340 asunnon rakentamisen viiteen eri kaupunkiin ympäri Suomen. Avara hankkii kiinteistöt johtamaansa Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky -rahastoon.

Kohteet sijaitsevat Helsingin Kalasatamassa, Kirkkonummella, Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Oulussa. Kauppahinta on reilut 53 miljoonaa euroa. Osa kohteista on jo rakenteilla. Pääosin kohteet valmistuvat vuoden 2019-2020 aikana.

”Tämä oli poikkeuksellinen tapa myydä yhdelle rahastolle kerralla näin iso määrä kohteita”, kertoo Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto.

”Tässä kokonaisuudessa on erinomaisia uudiskohteita hyvällä sijainnilla. Toteutamme Lehdon kanssa yhteistyössä laadukkaita asuinkiinteistöjä paikkakunnille, joissa on hyvät asuntosijoittamisen edellytykset”, kertoo toimitusjohtaja Mika Savolainen Avarasta.

Kohteiden rakentamisaikainen rahoitus hoidetaan Avaran toimesta sekä omalla että vieraalla pääomalla. Lehto rakentaa kohteet valmiiksi sekä myy kohteet rahastolle niiden valmistuttua ja muiden sovittujen edellytysten täytyttyä.

Solmitulla puitesopimuksella ei ole vaikutusta Lehdon aiemmin julkaisemiin vuotta 2018 koskeviin taloudellisiin näkymiin.

Lisätietoja:

Lehto Group Oyj
toimitusjohtaja Hannu Lehto
+358 500 280 448
hannu.lehto@lehto.fi
www.lehto.fi

Avara Oy
toimitusjohtaja Mika Savolainen
+358 400 986 526
mika.savolainen@avara.fi
www.avara.fi

Lehto on Suomen nopeimmin kehittyvä rakennus- ja kiinteistöalan konserni. Toimimme neljällä palvelualueella: Asunnot, Toimitilat, Hyvinvointitilat ja Korjausrakentaminen. Olemme rakennusalan innovatiivinen uudistaja ja edelläkävijä. Talousohjattu toimintamallimme tehostaa rakentamisen tuottavuutta, varmistaa rakentamisen laadun sekä tuottaa asiakkaille merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä. Työllistämme yhteensä noin 1 300 henkilöä (Q1 2018) ja vuoden 2017 liikevaihtomme oli 598 miljoonaa euroa.

Avara on Suomen johtava asuinkiinteistösijoitusten sijoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiö. Toimimme arvostettuna, luotettavana ja vastuullisena strategisena kumppanina sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa asuinkiinteistöihin Suomessa. Vastaamme 4 asuinkiinteistösalkun johtamisesta, joiden yhteenlaskettu arvo ylittää miljardi euroa.

Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky on suomalainen suljettu pääomarahasto, joka omistaa asuntokäyttöön tarkoitettuja kiinteistöjä. Rahaston strategia on Avaran hankekehityksellä ja rakennusyhtiön hankkeita ostamalla luoda hyvää kassavirtaa ja vakaata tuottoa sijoittajille sekä omalta osaltaan vastata asuntopulaan kasvukeskuksissa. Rahaston sijoittajat ovat suomalaisia instituutioita ja sijoitusyhtiöitä.

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä