Search
Close this search box.

Lehto rakentaa Helsingin Kalasatamaan kohtuuhintaisia laatuasuntoja ”Entistä useammalle mahdollisuus asua kantakaupungissa”

Rakennusyhtiö Lehto aloittaa tänä kesänä kahden uuden asuntokohteen rakennustyöt Helsingin Kalasatamassa. Innovatiivisen rakennustavan myötä yhtiö lupaa kohteidensa olevan reilusti alueen hintoja edullisempia. Se tarjoaa yhden ratkaisun pääkaupunkiseudun kohonneisiin asuntohintoihin, jotka ovat jo monin painoin kivunneet keskiluokan tulotason yläpuolelle.

Lehdon uudet asunto-osakeyhtiöt Edison ja Newton nousevat Kalasatamaan osoitteeseen Työpajankatu 6. Kaikkiaan 232 asunnon kerrostalot sisältävät eri kokoisia asuntoja aina yksiöistä perheasuntoihin. Kohteita voi varata kesäkuusta 2019 alkaen.

Kalasataman talot erottuvat sekä laadulla että hinnalla. Rakentamisessa käytetään Lehdon kehittämää ainutlaatuista Nero-konseptia. Siinä laadun takeena on kotimaisen tehtaan oma moduulituotanto sekä huolellinen työsuunnittelu.

”Nero-konseptissa ei lähdetä keksimään pyörää uudelleen vaan rakentaminen perustuu testattuun tietoon. Kun rakennusten suunnittelussa hyödynnetään meidän omia moduuleja sekä muita konseptin mukaisia ratkaisuja, yllätyksiä tulee vähemmän, aikataulu ja budjetti pitävät”, sanoo kohteesta vastaava työpäällikkö Markus Pulkkinen.

Keittiö- ja kylpyhuonemoduulit kasataan säältä suojassa

Kalasataman taloissa hyödynnettävistä innovatiivisista ratkaisuista esimerkkeinä ovat runkojärjestelmä ja omat moduulit, jotka kootaan valmiiksi kuivissa tehdasolosuhteissa.

”Keittiö- ja kylpyhuonemoduulit kasataan Oulaisissa tehtaallamme, kuivassa ja säältä suojassa. Näin laadukkaan työn tekeminen ja valvonta on huomattavasti helpompaa ja virheet voidaan minimoida”, kertoo Pulkkinen.

Nero-konseptilla on merkittävä vaikutus paitsi laatuun, myös aikataulun pitävyyteen. Esimerkiksi kylpyhuoneet ja keittiöt tulevat työmaalle valmiina ja ne asennetaan katon kautta runkoon. Tehokkaan aikataulutuksen ansiosta rakennus on vähemmän aikaa sään armoilla.

”Keittiö- ja kylpyhuonemoduulit lasketaan valmiina asuntoon heti, kun runko on valmis. Parin viikon kuluessa rakennuksen vaippa on ummessa ja lämmöt päällä. Työmaalta jäävät lähes kaikki keittiöiden ja kylpyhuoneiden rakentamiseen liittyvät työvaiheet pois, mikä säästää paljon aikaa.”

Kohtuuhintaisia uusia asuntoja kantakaupungissa

Lehdon konseptilla rakennetut talot valmistuvat Kalasatamaan useita kuukausia keskimääräistä ripeämmin. Kalasataman kohteiden arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2021. Työmaalla on parhaillaan käynnissä purkutyöt ja rakentamaan lähdetään mahdollisimman pian ennakkomarkkinoinnin jälkeen.

Hyvä suunnittelu ja oma moduulituotanto laskevat kohteiden hintaa. Newton ja Edison -talot tulevat olemaan Kalasataman alueen edullisimmat uudiskohteet ja ne on suunniteltu mahdollisimman käytännöllisiksi eri elämäntilanteet huomioiden. Asuntojen hinnat ovat koosta riippuen 10–15% alueen hintoja matalammat.

”Nero-konsepti tuo rakentamiseen kustannustehokkuutta. Kun yllätykset on matkan varrella minimoitu, budjetti pitää”, sanoo Lehdon hankepäällikkö Jussi Rantanen.

Lehdolla kantavana ideana on, että uusiin laadukkaisiin asuntoihin pitää olla varaa entistä useammalla.

”Helsingin asuntojen hinnat ovat karanneet hyvin korkeiksi. Me haluamme tarjota mahdollisimman monelle tilaisuuden asua älykaupunginosaksikin kutsutussa Kalasatamassa.”

Lisätietoja:
Markus Pulkkinen, työpäällikkö, Lehto Asunnot Oy, puh. +358 40 771 5591, markus.pulkkinen@lehto.fi
Jussi Rantanen, Hankepäällikkö, Lehto Asunnot Oy, puh. +358 40 753 3099, jussi.rantanen@lehto.fi
Lisätietoa kohteista: lehto.fi/nerokas tai katso video.

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä