Search
Close this search box.

Lehto rakentaa päiväkodin Kouvolaan ja monitoimikoulun Utsjoelle

Lehto Group Oyj
Mediatiedote
9.9.2019

Lehto Groupiin kuuluva Lehto Tilat Oy on allekirjoittanut kesällä Kouvolan kaupungin ja Utsjoen kunnan kanssa sopimukset päiväkodin ja monitoimikoulun rakentamisesta. Sopimusten arvo on yhteensä noin 5,4 miljoonaa euroa. Kohteiden rakennustyöt ovat käynnistyneet. Hankkeet toteutetaan suunnittele ja rakenna -mallilla.

Lehto Tilat on allekirjoittanut aiemmin kesällä Kouvolan kaupungin ja Utsjoen kunnan kanssa sopimukset päiväkodin ja monitoimikoulun rakentamisesta suunnittele ja rakenna -mallilla.

Utsjoen Karigasniemen monitoimikoulun sopimus on arvoltaan noin 2,4 miljoonaa euroa. Yksikerroksiseen kouluun sisältyy luokkatilojen lisäksi monitoimitilaa ja päiväkotitiloja. Kohteen bruttoala on 856 m² ja se käsittää noin 50 oppilaspaikkaa sekä 15 päiväkotipaikkaa aina varhaiskasvatuksen parista yhdeksänteen luokkaan asti. Koulun suunnittelussa on huomioitu erityisesti monikulttuurisuus. Rakennustyöt alkavat syyskuussa ja maatyöt viikolla 37. Kohde valmistuu elokuussa 2020 ja rakentuu vanhan, sisäilmaongelmista kärsineen koulurakennuksen pihapiiriin.

Lehto Tilat teki kesäkuussa sopimuksen myös Kouvolan Haanojan päiväkodin rakentamisesta. Kaupan arvo on noin 3 miljoonaa euroa ja päiväkoti rakentuu yhteen kerrokseen. Päiväkoti on 120-paikkainen, sisältäen mm. pienen liikuntasalin. Huoneistoalaa kohteessa on noin 1100 m² talotekniikan lisäksi.

Päiväkodin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota ulkoalueisiin ja virikkeelliseen toimintaan. Päiväkodin pihalle rakentuu mm. ulko-wc ja viljelyalue. Rakennustyöt ovat perustusten tekovaiheessa ja kohde valmistuu arvioidusti vuoden 2020 alkupuolella.

Lisätiedot:

Utsjoen monitoimikoulu: Jukka Vuokila, asiakkuuspäällikkö, Lehto Hyvinvointitilat, puh. 040 773 4002, jukka.vuokila@lehto.fi
Kouvolan päiväkoti: Asko Hämäläinen, myyntipäällikkö, Lehto Hyvinvointitilat, puh. 040 773 6210, asko.hamalainen@lehto.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä