Search
Close this search box.

Lehto suunnittelee tehdastuotantonsa sopeuttamista sekä tuotannon siirtoa Oulusta Oulaisiin

Lehto Group
Mediatiedote
7.1.2019 klo 15.00 

Lehto Groupin tehdastuotannon yksikkö Lehto Components Oy harkitsee tuotantonsa sopeuttamista Iin ja Humppilan tehtaillaan. Suurkattoelementtejä valmistavalla Humppilan tehtaalla on käyty yt-neuvottelu yhdeksää ihmistä koskien ja sovittu enintään kolmen kuukauden määräaikaisesta lomautuksesta. Seinäelementtejä valmistavalla Iin tehtaalla neuvotellaan parhaillaan enintään kolmen kuukauden määräaikaisista lomautuksista. Iissä neuvottelun piirissä on yhteensä 38 henkilöä. Lopullinen lomautuksen tarve tarkentuu alkuvuodesta.

Iin tehtaan tuotannon sopeuttamistarpeen taustalla ovat Lehdon kahden palvelualueen muuttuneet tarpeet: Hyvinvointitilat- ja Asunnot-palvelualueiden kohteissa ei tarvita meneillään olevissa hankkeissa nykykapasiteetin mukaisia määriä puuseinäelementtejä, ja tämänhetkistä tarvetta voidaan palvella toistaiseksi varastoiduilla tuotteilla.

Humppilan tehtaan sopeutustarpeeseen vaikuttaa puolestaan Toimitilat-palvelualueen tilanne. Vuonna 2018 suurkattoelementtien kapasiteettia nostettiin tilapäisesti poikkeuksellisen suuria hankkeita varten (logistiikkakeskukset, Ideapark Seinäjoki) Nyt lisäkapasiteettia on tarve purkaa, sillä nykyinen hankekanta muodostuu pienemmistä kohteista.

Lisäksi Lehto suunnittelee Oulun tehtaan tuotannon siirtämistä Oulaisten tuotantotiloihin. Suunnitelman johdosta Oulun tehtaalla käynnistetään yt-neuvottelu. Järjestely voi johtaa enintään 14 työsuhteen irtisanomiseen, mutta neuvottelun kuluessa tutkitaan ensisijaisesti vaihtoehtoja työllistää Oulun tehtaan henkilöstöä Lehdon muihin työtehtäviin. Lehdon Oulun tehdas Toppilassa valmistaa putkistoelementtejä ja teknisiä tiloja.

Lisätietoja:
Pekka Korkala, johtaja, Lehto Components Oy, puh. 040 524 2717

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä