Search
Close this search box.

Yhä useampi pääkaupunkiseudun kerrostalo valitsee putkiremonttiinsa kokonaisvastuu-urakan mallin

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
12.1.2022 klo 12.15

Vuoden 2021 aikana Lehdolle saatujen tarjouspyyntöjen perusteella vaikuttaa siltä, että kokonaisvastuu-urakan mallin suosio on selvässä nousussa. Putkiremonttien tarjouspyynnöistä selviää, mitä päätöksiä taloyhtiöt ovat tehneet urakkamalleista.

Rakennusyhtiön Lehdolla on käsitys, että yhä useampi pääkaupunkiseudun kerrostalo valitsee putkiremonttinsa ratkaisuksi KVR-mallin eli kokonaisvastuu-urakan.

Pääkaupunkiseudun kerrostaloihin on tehty viime vuosina karkeasti noin sata putkiremonttihanketta vuodessa. Isännöintiliiton putkiremontti-barometrin mukaan jo muutaman vuoden ajan KVR-malli on valittu ratkaisuksi noin 10 % kohdalla hankkeista. Tämä tarkoittaisi karkeasti noin kymmenentä hanketta vuodessa.

Lehdolle on tullut vuoden 2021 aikana pelkästään 20 tarjouspyyntöä, joissa taloyhtiöt ovat jo tehneet päätöksen KVR-mallista. Tämä tarkoittaisi sitä, että määrä on tuplaantunut vuoden 2020 barometrin tulokseen nähden, vaikka kyse on tässä tarkastelussa ainoastaan Lehdon saamista tarjouspyynnöistä.

Lehdon putkiremonttien liiketoiminnasta vastaava johtaja Ari Saartoala kertoo, että aikaisemmin ja koronaa edeltävinä aikoina remontteja tehtiin enemmän ns. valmiilla suunnitelmilla eli perinteisellä tavalla, jossa taloyhtiö kilpailuttaa ja teettää itse valitsemillaan suunnittelijoilla suunnitelmat. Nyt KVR-urakoiden määrä vaikuttaa olevan selvässä nousussa.

”Uskon, että KVR-mallin suosio on vahvistunut, koska se on asiakkaalle monella tavalla turvattu valinta ja asiakkaat näkevät jo referenssejä selkeistä kustannussäästöistä. KVR-mallissa sama taho on vastuussa putkiremontin suunnittelusta ja toteutuksesta. Mallin avulla voidaan varmistaa helpommin budjetin ja aikataulun pitävyys”, Lehdon putkiremonttien liiketoimintajohtaja Ari Saartoala kertoo.

KVR-urakka sopii erityisen hyvin lähiöhankkeisiin, joissa kohteena ovat 1960-luvun lopun ja 1970-luvun betonikerrostalot. Tyypillisesti tällaisista kohteista löytyy vakioasuntopohjat ja paljon toiston mahdollisuuksia remontin näkökulmasta.

”Myös suunnittelijat ja konsultit ovat antaneet palautteen, että kokeneen KVR-urakoitsijan kanssa saadaan kohteita nopeammin käynnistymään. Lisäksi toteutussuunnitelmista saadaan laadukkaat ja lisätyöt pystyään karsimaan jo ennalta minimiin, lähtökohtaisesti lähes nollaan”, Ari Saartoala kertoo.

Lisätietoja:
Ari Saartoala, liiketoimintajohtaja, Lehdon putkiremontit, puh. 0400 836 017

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä