Search
Close this search box.

Melkonkatu 1 – putkiremontti 74 huoneistoon

Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan Asunto Oy Melkonkatu 1:n asukkaat saivat uudet kylpyhuoneet ja taloyhtiön saunatilat putkiremontin myötä. Haastavia rakenteita sisältänyt remontti valmistui aikataulussa ja pysyi budjetissa.

Kohteen tiedot

Melkonkatu 1
Osoite

Helsinki
Kaupunki

1978
Rakennusvuosi

Melkonkadun 74 huoneistojen märkätilat uusittiin täysin Lehdon toteuttamassa putkiremontissa. Samassa yhteydessä uusittiin myös taloyhtiön sauna- ja uima-allasosasto. Melkonkadun putkiremontti alkoi kesäkuussa  2020 ja valmistui kesällä 2021.

Huolellinen kilpailutus

Lehto valikoitui putkiremontin urakoitsijaksi vuonna 1978 rakennettuun kahden kerrostalon kohteeseen huolellisen kilpailutuksen myötä. ”Valmistauduimme yhtiönä putkiremonttiin huolellisesti ja ajan kanssa. Tutustuimme mm. erilaisiin hankemalleihin ja saneeraustapoihin hallituksen laatiman selvityksen kautta. Lehto tuli toimijana tutuksi jo tässä yhteydessä TST-putkiremontin kautta. Lehdon edustajien tapaamisesta ja referenssikohteiden haastatteluista jäi jo tuolloin erittäin hyvä vaikutelma. Näimme hankkeen onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeänä, että yhteistyö saadaan pelaamaan hyvin kaikkien hankkeen osapuolien kesken. Näin ollen valitsimme urakan hankemalliksi yhteistoimintamallin, jossa urakoitsija kilpailutetaan toteutussuunnitteluvaiheen loppupuolella ja valittu urakoitsija otetaan mukaan suunnitelmien viimeistelyyn yhdessä tilaajan ja suunnittelijoiden kanssa. Urakoitsijan kilpailutuksen teimme ennalta valittujen kriteerien perusteella pisteyttäen. Olimme taloyhtiönä juuri oikeaan aikaan liikkeellä. Talolla alkoi olla 40 vuotta ikää ja putkiremontti oli ajankohtainen, mutta ei onneksi aivan kiireellinen”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Petteri Tukiainen.

Peltikasetin purkamisen myötä myös seinät lähtivät

Melkonkadun putkiremonttikohde oli Lehdolle ensimmäinen projekti, jossa purettiin ”peltikasetti”. Tämä tarkoittaa kylpyhuonetta, joka on ollut rakennusvaiheessa yksi kokonainen elementti eli peltielementtikylpyhuone. Normaalista poiketen Melkonkadun putkiremontissa peltikasetti purettiin kokonaan pois, jolloin useampi seinä kylpyhuoneista poistui. Yleensä peltielementtikylpyhuoneissa säästetään seinät ja tehdään uudet pinnat vanhan päälle. Putkiremontissa oli siis paljon uusien ja vanhojen pintojen yhdistämistä. Päätös peltikasettien purkamisesta osoittautui kokonaisuuden kannalta erittäin hyväksi, monellakin tapaa.

Haastava välipohjan laatta

Toinen Melkonkadun erityispiirre oli asuntojen välipohjassa käytetty Nilcon-laatta. Laatta on esijännitetty U-kotelolaatta, joka toi putkiremonttiurakkaan omia rajoitteitaan. Läpivientejä ei voitu tehdä kaikilta osin sieltä, mistä alun perin oli suunniteltu, joten uusia suunnitelmia ja ratkaisuja piti tehdä jonkin verran urakan edetessä.

Konstailemattoman mutkatonta tekemistä

Melkonkatu 1:n putkiremontti valmistui aikataulussa ja pysyi hienosti sovitussa budjetissa. Myös lisä- ja muutostöiden osuus jäi merkittävästi alan keskiarvoa pienemmäksi. Tukiainen kertoo, että yksi kumppanin valintaan vaikuttava tekijä oli Lehdon tekemisestä heijastuva konstailemattoman mutkaton asenne: asioista ei tehdä tarpeettoman monimutkaisia. Hallituksella oli myös käsitys, että Lehdon työmailla vallitsee hyvä työilmapiiri ja työntekijöistä pidetään hyvää huolta. ”Saimme asukkailtamme putkiremontin aikana palautetta siitä, miten hienoa on nähdä työmaalla hyväntuulisia asentajia, jotka tervehtivät aina iloisesti. Tyytyväinen asentaja tekee hyvää jälkeä!”, Tukiainen tiivistää.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.