Search
Close this search box.

Tornihaukantie – putkiremontti 160 asuntoon

Lehto toteutti Tornihaukantie 6 perinteisen linjasaneerauksen. Kohde sijaitsee Espoon Leppävaaran tuntumassa Karakalliossa ja oli mittakaavaltaan iso putkiremonttikohde. Nousuelementin käyttö toi lopulta isot säästöt taloyhtiölle.

Kohteen tiedot

Tornihaukantie 6
Osoite

Espoo
Kaupunki

2021
Rakennusvuosi

Tornihaukantie 6 Espoossa oli putkiremonttikohteena iso – siihen kuuluu kolme kerrostaloa ja yhteensä 160 asuntoa. Putkiremonttiurakka aloitettiin lokakuussa 2019 ja se valmistui kesäkuussa 2021. Urakka suoritettiin 10 asunnon linjoissa, jolloin neljän viikon välein alkoi uusi linja ja jokaisessa oli eri työvaihe menossa.

Kohteessa keskityttiin pääsääntöisesti asuntojen remontointiin ja kerrostalojen yleisiin tiloihin tehtiin pieniä muutostöitä. Ulkotöitä Tornihaukantien piha-alueelle tehtiin remontin yhteydessä sen verran, että aluekaapelointi sekä kahden talon väliset vesiputket uusittiin.

Nousuelementistä suuret säästöt

Kohteessa hyödynnettiin Lehdon tehdastuotetta eli nousuelementtiä, joka olikin yksi vaikuttavista tekijöistä, joka toi isot säästöt taloyhtiölle. ”Hankkeesta neuvoteltaessa meille ehdotettiin nousuelementtiä, jolla arveltiin säästettävän paljon rahaa. Remontin käynnistyessä huomasimme todella nopeasti, että välttyessämme isoilta purkutöiltä ja muilta lisätöiltä saimme säästöjä lähes miljoonan verrattuna alkuperäiseen suunnitelmaan” kertoo Tornihaukantie 6:n isännöitsijä Teemu Saarikivi.

Tornihaukantien kohteessa arvioitiin hankesuunnitelmassa keittiön ja märkätilan välissä olevan kevytbetoniseinän, mutta toteutussuunnittelun edetessä paljastui, että seinä oli järeästi raudoitettu betoniseinä. Tämä olisi ollut hankala purettava ja tuonut paljon lisätöitä ja kuluja. Lehdon nousuelementtiä oli helppo hyödyntää kohteessa ja se toi merkittävät aika- ja kustannussäästöt. Taloyhtiö sai saman lopputuloksen halvemmalla.

Yhteistyö ja vuoropuhelu toivat sujuvuutta

Isännöitsijä Teemu Saarikivi kertoo, että hankkeen aikainen tiedonkulku kulki hyvin ja kiittelee sitä, kuinka joustavasti yhteistyö sujui. ”Tornihaukantien hankkeessa meillä oli mahtava työmaavastaava, jonka kanssa yhteistyö sujui hyvin. Joustimme molemmat tietyissä paikoissa, kun huomasimme hankkeen edetessä, että joku saattaisi olla menossa väärään suuntaan.” Tiiviillä ja aktiivisella vuoropuhelulla saatiin tehtyä nopeita ja oikeita ratkaisuja.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.