Search
Close this search box.

Aallonkohinaa – putkiremontti 82 asuntoon

Espoon Kivenlahdesta löytyy asunto-osakeyhtiö Aallonkohina, jonne Lehto toteutti perinteisen putkiremontin. Urakka oli laajuudeltaan iso, sillä putkiremontin lisäksi kohteeseen uusittiin kaikki märkätilat, tehtiin maatöitä, asennettiin maalämpö ja muutettiin liiketiloja asuinhuoneistoksi.

Kohteen tiedot

Aallonkohina 4 ja 6, Tyrskykuja 3
Osoite

Espoo
Kaupunki

2020
Rakennusvuosi

As. Oy Aallonkohina löytyy Espoosta läheltä Kivenlahden palveluita. Taloyhtiö muodostuu neljästä kerrostalosta, jossa on yhtensä 8 rappua ja 82 asuntoa. Lehto aloitti putkiremontin kohteessa vuoden 2020 alussa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kohteen luovutus olisi ollut tammikuun 2021 puolen välin jälkeen, mutta se luovutettiin etuajassa taloyhtiölle joulukuussa 2020.

Mittavat muutostyöt

Aallonkohinan putkiremontti oli kilpailu-urakkakohde. Tämä tarkoittaa, että kohteen putkiremontin suunnittelun teki ulkopuolinen yritys. Taloyhtiö voi valita eri tapoja putkiremontin toteuttamiseen, mutta Lehdon suosima kokonaisvastuu-urakassa olemme vastuussa putkiremontin toteutussuunnittelusta ja toteutuksesta. Lue lisää!

Aallonkohinaan tehtiin perinteinen putkiremontti. Yhteensä 82 asuntoon uusittiin viemärit sekä vesijohdot ja sähköt. Myös kaikki kohteen märkätilat uusittiin täysin. Linjasaneerauksen lisäksi taloyhtiön pihalla tehtiin mittavia maatöitä ja salaojat uusittiin pääsääntöisesti joka paikasta.

Kerrostalossa oli aikaisemmin kaksi saunaosastoa, mutta remontissa toinen uusittiin täysin ja toisen saunaosaston tilalle valmistui pesula, kuivaushuone ja kerhotila kaikkien asukkaiden käyttöön.

Liiketiloista asuntoja

Yksi erityispiirre As. Oy Aallonkohinan kohteessa on, että taloyhtiö halusi putkiremontin yhteydessä kolmesta vanhasta liiketilasta muokattavan asunnoiksi. Yksi liiketila remontoitiin ja jäi sille alkuperäiseksi suunniteltuun käyttöön.

Aallonkohinaan tuli siis kolme uutta asuntoa – 80 neliöinen kolmio, 63 neliöinen kaksio ja 37 neliöinen yksiö.

Maalämmön asennus

Suuren putkiremontin ja maatöiden lisäksi taloyhtiöön asennettiin maalämpö ja lämmön talteenotto. Maalämpö oli taloyhtiön oma erillishankinta ja Lehto hoiti putkiremontin yhteydessä maalämmön yhteensovittamisen kerrostalon talotekniikkaan. Maalämmön tekniikka saatiin sovitettua vanhaan lämmönjakohuoneeseen.

As. Oy Aallonkohina oli poikkeuksellisen laaja kohde, jossa oli paljon erilaisia töitä perinteisen linjasaneerauksen lisäksi. Lehto kuitenkin onnistui luovuttamaan kohteen taloyhtiölle lähes kuukauden etuajassa. Tämä on tulos pitkästä kokemuksesta ja ammattitaitoisista pitkän linjan ammattilaisista. Tutustu Lehdon taloyhtiölle tarjoamiin palveluihin!

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.