Search
Close this search box.

Päivölänlaakson koulu, Kerava

Yhteistyössä käyttäjän kanssa olemme rakentaneet Keravan kaupungille muuntojoustavan ja viihtyisän koulun. Koulu sijaitsee Keravalla Päivölänlaakson asuinalueella ja on valmistunut vuonna 2019.

Kohteen tiedot

Hakkuutie 7
Osoite

Kerava
Kaupunki

2019
Rakennusvuosi

Keravan kaupunki
Tilaaja

Lehto Tilat Oy
Toteuttaja

4400 brm2
Pinta-ala

Muuntuvat oppimisympäristöt

Tässä kaksikerroksisessa koulussa oppivat 1. – 6. luokat sekä esiopetus. Ensimmäisessä kerroksessa on muun muassa esikoulu, liikuntasali, kotitalous, ruokala ja kädentaitajien tilat. Toisessa kerroksessa on perusopetuksen tiloja, musiikki, monitoimitila, opettajien tilat sekä oppilashuolto. Koulu on kooltaan noin 4400 bruttoneliötä ja se on suunniteltu 340 oppilaalle.

Koulua suunnitellessa pääpaino  on ollut muuntuvissa oppimisympäristöissä sekä muunneltavissa tiloissa ja kalusteissa niin, että koulu mahdollistaa monipuolisen oppimisen erilaisissa tiloissa helposti. Hyvinvointiin on panostettu kiinnittämällä erityistä huomiota muun muassa akustiikkaan, värien käyttöön ja materiaaleihin. Tilojen tulevat käyttäjät ovat saaneet osallistua koulun suunnitteluun alusta asti ja täten tiloista on saatu luotua kaikille mieluisat. Koulun aistiystävällinen värimaailma ja sisustus on toteutettu yhteistyössä käyttäjän ja alan ammattilaisten kanssa. Myös aula- ja käytävätilat on suunniteltu niin, että niitä voidaan halutessaan käyttää myös oppimisen tiloina.

Play Video

Koulun korkea käyttöaste

Iltaisin ja viikonloppuisin koulu avaa ovensa myös ulkopuolisille liikuntaan, musiikkiin ja kädentaitoihin. Iltakäytön tarpeet on huomioitu tässä kohteessa erityisen hyvin, esimerkiksi liikuntasaliin toteutettu tyylikäs parkettilattia ja peiliseinä toimii erinomaisesti tilaa runsaasti käyttäville voimistelijoille. Halutessaan liikuntasalin saa myös helposti avattua ruokasaliin siirtoseinien avulla.

Toimitukseemme kuului myös virikkeellinen välituntipiha, joka sisältää asiakkaan toiveiden mukaan asfaltit, nurmet, leikkipaikat, kalusteet ja varusteet sekä paljon muita käyttäjän tarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja. Myös liikuntaan panostaminen näkyy tässä koulussa, koulun alueella olevat suuri aidattu hiekkatekonurmikenttä, juoksuradat ja pituushyppypaikat palvelevat oppilaiden lisäksi myös alueen asukkaita.

Kontrasteja ja luonnonvaloa

Koulun julkisivuissa on tummanharmaan päämassan vastapainoksi leikitelty erivärisillä läpivärjätyillä kuitusementtilevyillä, mikä luo kouluun hauskaa kontrastia. Runsailla lasipinnoilla ja ruokalan suurella lasiseinällä varmistetaan, että kouluun saadaan runsaasti luonnonvaloa.

Tässäkin kohteessa olemme hyödyntäneet rakentamisvaiheessa omaan elementtituotantoomme kuuluvia kattoelementtejä, jotka varmistavat kuivaketjua ja parantavat rakentamisen laatua. Tilaaja on ollut tyytyväinen saamaansa tuotteeseen ja useat asiakkaamme ovat käyneet katsomassa koulua sekä sen rakentamisvaiheessa että sen valmistuttua.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.