Search
Close this search box.

40 metriä työmaaseinää ja lähes 200 purkkia spraymaalia – tässä tulos!

Lehdon korjausrakentamiskohteen työmaa-aita Helsingin Sörnäisissä (os. Hämeentie 33) sai väriä ja graffiteja pintaansa. Lehto kutsui viisi arvostettua graffititekijää: Oskarin, Fatboyn, Rinkan, Sicron ja Magikin Sörnäisten kulmille ja antoi vapaat kädet toteuttaa haluamansa teos. Tekijät ovat 17–19-vuotiaista nuorista koostuva kaveriporukka, jotka ovat harrastaneet graffitien tekemistä useita vuosia.

Idea lähti liikkeelle aidan vieressä olevan Social Burgerjoint -ravintolan omistajalta Pikkis Tuomoselta, kun hän katseli viereistä tylsää työmaa-aitaa.

”Social Burgerjointin sisustukseen kuuluvat graffitit, joilla edistämme kaupunkikulttuuria. Uskon, että ihmiset katsoisivat mieluummin taidetta ja graffiteja, kuin pelkkää harmaata seinää ”, Tuomonen sanoo.

”Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilemme tällaista yhteistyötä nuorten kanssa ja en usko, että jää viimeiseksi. Tästä on iloa niin tekijöille kuin ohikulkijoillekin”, kertoo Lehto Korjausrakentamisen työpäällikkö Joonas Viitanen.

Projekti on myös osallistuneille graffitintekijöille ensimmäinen laatuaan. Vaikka graffiteja on maalattu vuosien aikana useita satoja, on yhteistyö rakennusalan yrityksen kanssa täysin uusi juttu.

”On siistiä päästä mukaan! En ole aiemmin päässyt näin näkyvälle paikalle tekemään graffitia. Tästä menee aika paljon porukkaa ohi päivittäin”, kertoo taiteilijanimellä Sicro toimiva graffitintekijä.

Katutaide on saanut kehuja niin paikallisilta asukkailta kuin työhön kiirehtijöiltä

Samaan kortteliin tehtiin jo alkukeväästä hiukan erilaista katutaidetta, kun taiteilija Salla Ikoselta (www.sallaikonen.com) tilattiin lehtomainen seinämaalaus. Seinälle ilmestyi niin lehtometsän eläimiä kuin sinivuokkojakin.

”Sörkän kulmien vakiokasvot tulivat tutuksi ja juttelimme teoksesta sekä maalaustekniikoista useina päivinä. Kyseinen keikka oli yksi mieleenpainuvimmista ja tuntuu siltä, että paikalliset ovat ottaneet teoksen omakseen ja esittelevät sitä mielellään myös ohikulkijoille”, Salla Ikonen kertoo.

Valitse paras graffiti

Nyt kaikilla on mahdollisuus äänestää Sörkän paras graffiti Lehdon Facebookissa (www.facebook.com/lehtogroup/). Kisa on käynnissä 15.7. asti ja parhaan graffitin tekijä palkitaan spraymaaleilla. Myös äänestäjien kesken arvotaan kaksi 100 euron arvoista S-ryhmän lahjakorttia.

Lisätietoa:

Lehto Group Oyj
Joonas Viitanen
Korjausrakentamisen työpäällikkö
+358 40 480 6222
joonas.viitanen@lehto.fi

www.lehto.fi

Social Burgerjoint
Pikkis Tuomonen
The Burgermeister
pikkis@burgerjoint.fi
+358 44 275 1336

www.burgerjoint.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä