Search
Close this search box.

Hoivarakentamisen uudet avaukset keskittyvät kaupunkien keskustoihin

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
9.8.2022 klo 8.00

Oulun ydinkeskustaan nousee uusi 8-kerroksinen hoivakohde kolmen toimijan yhteistyönä. Lehto arvioi hoiva- ja palveluasumisen kysynnän kasvavan pidemmällä aikajänteellä.

Hoivarakentaminen keskittyy nykyisin entistä useammin kaupunkien keskustoihin. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Oulun ydinkeskustaan rakentuva Vaaranpihan kohde, joka tarjoaa ikäihmisille uudentyyppisiä asumisen mahdollisuuksia. Lisäksi kerrostalon alakertaan rakentuu palveluja, kuten kahvila-ravintola muun muassa asukkaiden ja muidenkin kaupunkilaisten käyttöön.

Kahdeksankerroksiseen rakennukseen tulee 85 asuntoa, joista 25 on suunniteltu pariskunnille. Hankkeen koko on yhteensä 4 383 kerrosneliötä. Kerrostalo valmistuu vuoden 2023 loppupuolella. Kohteen rakennuttaa ja omistajaksi jää Hoivatilat Oyj, pääurakoitsijana toimii Lehto Group Oyj ja asumisratkaisut monipuolisine palveluineen tulee tarjoamaan Nonna Group Oy.

”Lehdon tavoitteena oli luoda mahdollisuudet rakentaa ikäihmisille asumisratkaisut palveluineen kaupungin ytimeen. Tämä näyttää olevan haluttu suunta hoivamarkkinassa. Aikaisempina vuosina oli tyypillisempää, että hoivakodit rakennettiin keskustojen ulkopuolelle. Onnistunut yhteistyö Nonna Group Oy:n ja Hoivatilat Oyj:n sekä kaupungin kanssa konkretisoituu rakentamisvaiheen alkamisena elokuussa”, toteaa Lehdon Asunnot-palvelualueen johtaja Tero Karislahti.

Hoivamarkkina on ollut ollut viime vuosina odottelevassa tilassa mm. sote-uudistuksen vuoksi. Lehdon tapauksessa hoiva- ja palveluasumisen hankkeita on neuvotteluvaiheessa sekä yksittäisinä kohteina että osana keskustojen ja lähiöiden suurempia kokonaisuuksia ja vuoden toisella puoliskolla on käynnistymässä kaksi isoa hoivakohdetta. Lehto arvioi hoiva- ja palveluasumisen kysynnän kasvavan pidemmällä aikajänteellä.

Lisätietoja:
Tero Karislahti, Asunnot-palvelualueen johtaja, Lehto Group, puh. 040 843 9895

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä