Search
Close this search box.

Järvenpään Myllytien-Valtuustonkadun kortteliin rakentuu moderni ja ekologinen Lehdon puukerrostalokortteli

Järvenpään kaupunki ja Lehto Group
Lehdistötiedote
24.9.2020 klo 9.00

 

Järvenpään kaupungin järjestämän Myllytien-Valtuustonkadun korttelin kumppanuushaun voitti rakennusliike Lehto Group. Kortteliin rakentuu resurssiviisas, ekologinen ja moderni puukerrostalo, jonka rakentaminenkin on vahvasti kiinni tulevaisuuden megatrendeissä. Huoneistoelementit rakentuvat kotimaisilla tehtailla ja digitaaliset asumisen innovaatiot tuovat mukavuutta tulevien asukkaiden arkeen.

Järvenpään kaupunki julkaisi toukokuussa 2020 kumppanuushaun, jossa haettiin yhteistyökumppania Myllytie-Valtuustonkatu-korttelin kehittämishankkeen yhteissuunnitteluun ja siinä laadittavan konseptin toteuttajaksi. Toimija valittiin laatukriteereihin perustuen vertaamalla esitetyn toteutusehdotuksen ratkaisuja suhteessa asetettuihin laatutavoitteisiin ja toteutuksen reunaehtoihin.

Korttelin yhteissuunnittelu ja kumppanuuskaavoitus käynnistyy lokakuussa yhteistyössä Lehdon ja LUO Arkkitehtien kanssa. Osana yhteissuunnittelua, valmistellaan korttelin asemakaavamuutos. Tavoitteena on, että kaava on hyväksymiskäsittelyssä kevättalvella 2021 ja lainvoimainen kesällä 2021. Tavoiteaikataulun puitteissa rakentaminen voisi alkaa syksyllä 2021.

”Haimme uudentyyppisellä kumppanuushaulla toimijaa korttelin kehittämishankkeeseen. Kyseessä on kaupungin paraatipaikka ja siitä syystä halusimme valita toteuttajan ainoastaan laatukriteereihin perustuen. Puurakentaminen, pysäköintiratkaisu ja resurssiviisas toteutus erottivat Lehdon ja LUO Arkkitehtien kokonaisuuden kilpailijoista. Suunnitelma vastasi hyvin kaupunkistrategiamme mukaisiin vaatimuksiin”, kertoo projektipäällikkö Salla Niemelä.

”Lehdon ekologinen puukerrostalo on tämän ajan trendikäs, laadukas ja kodikas valinta. Rakennamme jo tänä päivänä tulevaisuuden megatrendien mukaisesti, sillä olemme siirtäneet rakentamisen vaiheita työmaalta tehtaille ja lisäksi suosimme digitaalisia ratkaisuja, jotka tuovat mukavuutta asumiseen. Puukerrostalojen huoneistot rakennetaan sään suojassa kotimaisilla tehtaillamme, mikä varmistaa rakentamisen laadun säällä kuin säällä. Aikaisemmat kokemukset Järvenpään kaupungin ja LUO Arkkitehtien kanssa on ollut miellyttäviä ja hankkeet ovat edenneet sujuvasti. Tästä syystä odotamme rakentamista innolla”, kertoo Antti Leinonen Lehdolta.

”On innostavaa päästä suunnittelemaan puukerrostalokorttelia näin keskeiselle paikalle Järvenpään kaupunkia. Suunnitelmassamme Myllytien varsi täydentyy 7-kerroksisella puutalokolmikolla. Veistoksellinen kattomuoto luo puukorttelille tunnistettavaa ilmettä”, kertoo arkkitehti Virve Väisänen LUO Arkkitehdeilta.

Lisätietoja:
Salla Niemelä, Järvenpään kaupunki, projektipäällikkö, puh. 040 315 2344
Antti Leinonen, Lehto Group, hankepäällikkö, puh. 040 749 9494
Virve Väisänen, LUO Arkkitehdit, arkkitehti SAFA, puh. 050 359 6113

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä