Search
Close this search box.

Kalasataman kohtuuhintaiset asunnot varattiin alle vuorokaudessa

Helsingissä ja erityisesti sen kantakaupungissa asuntojen hinnat karkaavat pilviin. Pelkästään kohtuuhintaisten asuntojen ennakkomainonta toi rakennusyhtiön uutiskirjelistalle 3000 kiinnostunutta henkilöä. Myynnin varausaste nousi kohteiden julkaisun jälkeen vuorokaudessa lähes 90 prosenttiin ja jonottajien määrä 130:een. Fiksulla rakentamisella myös kantakaupungin asunnot voidaan tuoda yhä useamman ulottuville.

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
26.6.2019

Rakennusyhtiö Lehto Group julkaisi tiistaina 25.6. varattavaksi kaksi uutta asuntokohdetta Helsingin Kalasataman Työpajankadulla. Julkaistut kohteet käsittävät kaikkiaan 232 eri kokoista asuntoa aina yksiöistä perheasuntoihin. 

Kohteiden asunnoista pääosa varattiin alle vuorokaudessa. Suurin osa eli noin 80 prosenttia asunnoista varattiin jo julkaisupäivänä, kun kohteet ilmoitettiin ennakkotietona yhtiön Sisäpiiri-uutiskirjelistalle. Seuraavana aamuna varausaste nousi jo 87 prosenttiin kun kohteen julkinen ennakkomarkkinointi aloitettiin. Yhteensä 236 asunnosta ja liiketilasta oli keskiviikkoaamuna jäljellä enää alle 30 kappaletta ja jo varattuihin asuntoihin on muodostunut noin 130 henkilön jono.

Kohtuuhintaiselle asumiselle kantakaupungissa on havaittu selkeä tarve muun muassa julkisessa keskustelussa. Työpajankatu 6:n kohteissa on reilusti markkinatasoa edullisemmat hinnat. Yksiön uudesta talosta voi saada jopa 170 000 eurolla.

—Työpajankatu 6:n kohteet herättivät kiinnostuksen erityisesti, koska mahdollistamme kohtuuhintaisen asumisen kantakaupungissa, hyvällä sijainnilla. Nopeat varaukset ovat merkki sitä, että tuote on kiinnostava myös haastavassa markkinassa. Pelkästään kohteiden ennakkomainonta toi uutiskirjelistallemme 3000 uutta henkilöä, mikä on poikkeuksellista, kertoo hankepäällikkö Jussi Rantanen Lehto Asunnoilta.

Miten kohtuuhinta kantakaupungissa onnistuu?

Kohtuuhintainen asunto kantakaupungissa vaatii sen, että rakentaja onnistuu pitämään omat kustannuksensa hallinnassa suunnittelu- ja rakennusvaiheiden aikana. Työpajankatu 6:n kohteissa kohtuullisen hintatason mahdollistaa konsepti (Nero-kerrostalokonsepti), jolla Lehto on rakentanut jo vuosia kohteitaan ympäri Suomen.

—Haastamme perinteisen rakentamisen mallin, jossa jokaiseen kohteeseen rakennetaan uniikkeja ratkaisuja ja tyypillisesti vielä kaikki vaiheet tehdään työmaalla, säiden armoilla. Me emme keksi pyörää aina uudestaan vaan hyödynnämme hyväksi havaittuja vakioratkaisujamme, joita olemme kehittäneet jo vuosien ajan. Näin tehostamme muun muassa kallista suunnitteluvaihetta, jossa itse asiassa määräytyy jopa 80 % kaikista rakentamisen kustannuksista, kertoo hankepäällikkö Jussi Rantanen Lehto Asunnoilta.

—Lisäksi nopeutamme työmaa-vaihetta tuomalla kohteeseen valmiit kylpyhuone-keittiömoduulit kotimaisilta tehtailtamme. Näin rakentaminen on tehokkaampaa ja samalla laatua voidaan valvoa tarkemmin, kun emme rakenna työmaalla ja säiden armoilla, kertoo hankepäällikkö Jussi Rantanen.

Kalasataman Edison ja Newton -asuintalot valmistuvat tuleville kodinomistajille syksyllä 2021.

Lisätietoja:

  • Kalasataman kohteesta:
   Jussi Rantanen, Hankepäällikkö, Lehto Asunnot, puh. 040 753 3099, jussi.rantanen@lehto.fi
   • Lehdon näkökulmista asuntomarkkinaan ja rakentamisen muutokseen:
    Hannu Lehto, toimitusjohtaja, Lehto Group Oyj, puh. 0500 280 448

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä