Search
Close this search box.

Karigasniemen koulun rakennustyöt alkavat: monitoimikoulu vaalii monikulttuurisuutta ja ratkaisee sisäilmaongelmat

Lehto Group Oyj
Mediatiedote
9.9.2019

Lehto Tilat on allekirjoittanut heinäkuussa Utsjoen kunnan kanssa sopimuksen Karigasniemen monitoimikoulun rakentamisesta suunnittele ja rakenna -mallilla. Monitoimikoulu korvaa sisäilmaongelmista kärsineen koulun ja vaalii monikulttuurisuutta. Rakennustyöt alkavat syyskuussa 2019.


Lehto Groupiin kuuluva Lehto Tilat on allekirjoittanut heinäkuussa Utsjoen kunnan kanssa sopimuksen Karigasniemen monitoimikoulun rakentamisesta suunnittele ja rakenna -mallilla. Maatyöt käynnistyvät viikolla 37 ja rakennustyöt syyskuussa. Kouluun sisältyy luokkatilojen lisäksi monitoimitilaa ja päiväkotitiloja. Yksikerroksisen koulun suunnittelussa on huomioitu erityisesti monikulttuurisuus.

 Olemme halunneet oppimisympäristöstä sellaisen, mikä yhdistää ja vaalii monikulttuurisuutta. Aiemmin kouluja on mitoitettu eri tavoilla esimerkiksi kielisuhteiden perusteella ja mm. ruotsin- ja suomenkielisissä kouluissa oppilaat ovat opiskelleet eri tiloissa. Uudessa koulussa tilat ovat yhteisiä, Utsjoen kunnan rakennustarkastaja Markku Porsanger kertoo.

Monikäyttöiset tilat

Karigasniemen monitoimikoulu rakentuu aiemman, 50-luvulla rakennetun sisäilmaongelmaisen koulun pihapiiriin. Uuden koulun sijaintiin on vaikuttanut myös vuonna 2016 rakennettu liikuntahalli, jonka läheisyydessä uusi koulu haluttiin säilyttää. Monitoimikoulun tilat on suunniteltu monikäyttöiseksi laajalle käyttäjäkunnalle ja se käsittääkin noin 50 oppilaspaikkaa sekä 15 päiväkotipaikkaa aina varhaiskasvatuksen parista yhdeksänteen luokkaan asti.

 Vanhassa koulussa on sisäilmaongelmia, minkä vuoksi olemme ryhtyneet toimenpiteisiin. Olemme halunneet nykyaikaisen ja yhtenäisen oppimisympäristön, joka ei ole perinteinen vanhan mallinen luokkakoulu. Lehto tarjosi tähän hyvän ratkaisun. Koulussa ei ole enää tiettyä tilaa vain yhtä tarkoitusta varten. Ruokasalia käytetään normaalisti noin 40 minuuttia päivässä, joten haluamme pitää sen käytössä koko päivän ajan myös muuta toimintaa ajatellen, Markku Porsanger kuvailee.

 Suunnittele ja rakenna -malliset (S&R) urakat ovat kunnille hyvä ratkaisu. Kun toteutus ja suunnittelu ovat saman tekijän päädyssä, aikataulut ja budjetti ovat hallitusti yksissä käsissä. Olemme pyrkineet toteuttamaan Utsjoen kunnalle heidän käyttötarkoituksiinsa parhaimmalla tavalla sopivan, nykyaikaisen monitoimikoulun, Lehto Hyvinvointitilojen asiakkuuspäällikkö Jukka Vuokila kertoo.

Kohteen bruttoala on 856 m² ja se valmistuu elokuussa 2020. Heinäkuussa tehdyn sopimuksen arvo on noin 2,4 miljoonaa euroa. Lehto teki kesäkuussa myös toisen koulukaupan Utsjokisuun koulun rakentamisesta. Lisätietoja siitä löytyy linkin kautta.


Lisätiedot:

Markku Porsanger, rakennustarkastaja, Utsjoen kunta, puh. 0400 158 561, markku.porsanger@utsjoki.fi

Jukka Vuokila, asiakkuuspäällikkö, Lehto Hyvinvointitilat, puh. 040 773 4002, jukka.vuokila@lehto.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä