Search
Close this search box.

Lehdon ja Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen välinen puitesopimus täytetty – kaksi optiokohdetta mukaan kokonaisuuteen

Lehto Group Oyj
Mediatiedote
14.6.2019

Lehto Group Oyj:n tytäryhtiö Lehto Tilat Oy ja Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt tekivät vuonna 2017 puitesopimuksen kymmenen hoivakiinteistön rakentamisesta ja myymisestä. Puitesopimuksen mukaiset rakennukset ovat valmistuneet ja viimeiset kaupat on tehty Lehdon ja Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen välillä. Kohteita valmistui lopulta yhteensä 12 ja kokonaisuuden arvo on noin 40 miljoonaa euroa.

Puitesopimuksen mukaiset Hoivakiinteistöt ovat pääosin vanhushoivan sekä erilaisten erityisryhmien käytössä. Kohteiden vuokralaisina on alan valtakunnallisia palveluntuottajia.

”Yhteistyö Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen kanssa on ollut hyvin sujuvaa. Yhteistyö kokeneen ja pitkäjänteisen kiinteistönomistajan kanssa vastaa hoiva-alan kasvaviin tilatarpeisiin ikääntyvän väestön osuuden kasvaessa. Tässä yhtälössä korostuu muun muassa rakentamisen kustannustehokkuus, mutta samalla tilojen toimivuus hoivatyössä”, kertoo Lehto Groupin Hyvinvointitilat- palvelualueen rahoituspäällikkö Joona Penttilä.

”Yhteistyö Lehdon kanssa on tarjonnut meille hyvän tilaisuuden aikaansaada uusia, turvallisia ja terveellisiä hoivarakennuksia asukkaiden käyttöön. Yhteiskunnan kiinteistökannan korjausvelan pienentämisessä tarvitaan kaikkia tarjolla olevia keinoja ja nämäkin kohteet edustavat kiinteistökannan uusiutumista”, kertoo sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöistä.

Lisätietoja:
Joona Penttilä, rahoituspäällikkö, Lehto Group, Hyvinvointitilat, puh. 050 404 4305
Jennifer Eloheimo, sijoitusjohtaja, eQ Varainhoito Oy, puh 050 547 3660

eQ Hoivakiinteistöt:

eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, koulutuskiinteistöjä, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuntoja sekä muita hoiva-/yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Sijoittajamme ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli 31.3.2019 1.105 miljoonaa euroa, joka oli sijoitettu 197 kiinteistöön Suomessa ja rahasto on Suomen merkittävin yhteiskuntakiinteistöomistaja.

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä