Search
Close this search box.

Lehto Group Oyj: Merkittävät osakkeenomistajat selvittävät vaihtoehtoja omistuksensa vähentämiseksi Lehto Group Oyj:ssä

Lehto Group Oyj

Pörssitiedote

24.4.2017 klo 8.30 EEST


Lehto Group Oyj: Merkittävät osakkeenomistajat selvittävät vaihtoehtoja omistuksensa vähentämiseksi Lehto Group Oyj:ssä

Lehto Group Oyj:n (”Yhtiö” tai ”Lehto”) osakkeenomistajat (”Osakkeenomistajat”), joiden omistus edustaa 69,7 prosenttia Yhtiön ulkona olevista osakkeista, ovat ilmoittaneet Yhtiölle valtuuttaneensa OP Yrityspankin ja Pareto Securitiesin yhdessä selvittämään vaihtoehtoja omistuksensa vähentämiseksi Yhtiössä yhdessä tai useammassa erässä. Yhtiö arvioi, että suunniteltu osakemyynti voi parantaa Yhtiön osakkeen likviditeettiä.

Osakkeenomistajiin kuuluvat muun muassa Yhtiön toimitusjohtaja Hannu Lehto, hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen, liiketoimintajohtaja Asko Myllymäki ja talousjohtaja Veli-Pekka Paloranta sekä muita osakkeenomistajia, joiden omistamien osakkeiden luovutusrajoitukset (lock-up) päättyvät tänään. Luovutusrajoitukset asetettiin Yhtiön listautuessa Nasdaq Helsingin pörssilistalle.

Osakkeenomistajien tarkoituksena on myydä enintään noin 30 prosenttia omistamistaan Yhtiön osakkeista lukuun ottamatta Yhtiön toimitusjohtaja Hannu Lehtoa, joka on sopinut vähentävänsä omistustaan (Lehto Invest Oy:n kautta) enintään 5,0 prosentilla. Osakkeenomistajat säilyttävät siten asemansa Yhtiön huomattavina osakkeenomistajina myös mahdollisten liiketoimien jälkeen.

Mahdollisesti myytävien osakkeiden määrä riippuu kysynnästä ja saavutetusta hinnasta, mutta määrä ei kuitenkaan edusta yhteensä enempää kuin 7.200.000 osaketta eli 12,4 prosenttia Yhtiön koko osakekannasta. Osakkeenomistajat ovat antaneet sitoumuksensa sille, etteivät 180 päivää kestävällä ajanjaksolla myy jäljelle jääviä Yhtiön osakkeitaan, mikäli liiketoimi tai liiketoimet omistuksen vähentämiseksi toteutetaan.

Lisätietoja:

Veli-Pekka Paloranta, talousjohtaja

+358 400 944 074

veli-pekka.paloranta@lehto.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä