Search
Close this search box.

Lehto ja erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöt jatkavat yhteistyötä Turussa: Hoivapalveluja halutaan entistä enemmän kaupunkien keskustoihin

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
25.5.2021 klo 8.30

Havainnekuva. Lopullinen toteutus ei vastaa yksityiskohtaisesti havainnekuvaa.

Lehto ja Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöt ovat solmineet sopimuksen koskien Kiinteistöosakeyhtiö Fredricin osakekantaa Turun Herttuankulmassa. Kohde on osa noin kymmenentuhannen kerrosalaneliön hoivakorttelia.

Tulevaisuudessa Turun Herttuankulman kohteeseen tulee rakentumaan muun muassa Satunummen päiväkoti, Esperin hoivayksikkö sekä 41 pääasiassa senioreille suunnattua vuokra-asuntoa. Hankkeen koko on yhteensä noin 5400 kerrosneliötä.

”Hoivapalveluja halutaan entistä enemmän lähemmäs isojen kaupunkien keskustaa ja niin, että ne sijaitsevat lähellä tavanomaisia asuntoja. Tämä mahdollistaa vaikkapa sukupolvien yhdessä asumisen ja elämisen kaupunkiympäristössä”, kertoo Miika Liukko Lehdolta.

”Kaupungistuminen koskee myös ikääntyvää väestöä ja tässä Lehdon kehittämässä kohteessa löydettiin juuri oikea yhdistelmä toimijoita. Lasten ja ikääntyneiden yhdistäminen saman katon alle antaa lisää ulottuvuuksia kumpaankin toimintaan. Yhteistyö Lehdon kanssa sujuu hyvin ja antaa hyvän perustan jatkolle”, kertoo Jennifer Eloheimo, sijoitusjohtaja, eQ Yhteiskuntakiinteistöt.

Lehto hyödyntää kohteiden rakentamisessa kotimaisten tehtaidensa moduulituotantoa, kuten kylpyhuone-keittiömoduuleja. Tehdastuotteiden hyödyntäminen rakentamisessa lyhentää työmaavaihetta ja tuo mukanaan kustannushyötyjä. Tehdastuotannon yhdistäminen paikallarakentamiseen parantaa myös ekologisuutta, sillä tehtailla materiaalit pystytään hyödyntämään perinteistä rakentamista tehokkaammin.

Lisätietoja:
Miika Liukko, Hankepäällikkö, Lehto Group, Asunnot-palvelualue, puh. 050 328 5493

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä