Search
Close this search box.

Lehto käynnistää lähikuukausina 360 asunnon putkiremontit pääkaupunkiseudulla: perinteisten putkiremonttien hintaa on pystytty laskemaan selvästi alle markkinan keskimediaanin

Taloyhtiöt haluavat varmistaa yhtä aikaa putkiremonttiensa kohtuuhinnan ja projektin onnistumisen.

Lehto Group Oyj
Mediatiedote
3.6.2019

Lehto käynnistää kesän ja syksyn aikana neljä isoa linjasaneeraus-hanketta pääkaupunkiseudulla. Yhteensä Helsingin Laajasalon, Vantaan Myyrmäen, Hyvinkään ja Espoon Karakallion kohteissa on 360 asuntoa. Yhtiön putkiremonteille on ollut hyvä kysyntä ja liiketoiminta on jatkunut jo pitkään kannattavana. Parhaillaan käynnissä on yhdeksän linjasaneerausta.

Tällä hetkellä markkinassa korostuu asiakkaiden kiinnostus yhtä aikaa kohtuuhintaisuuteen ja toisaalta vakuuttaviin referensseihin, joiden avulla halutaan varmistua kalliiden remonttien onnistumisesta.

– Perinteisten putkiremonttien hinnat markkinoilla ovat nousseet tasaisesti vuosi vuodelta. Olemme pystyneet laskemaan remonttien hintaa, mikä on tämän hetkisessä markkinassa ja hintojen noustessa asiakkaille ratkaisevaa. Hinnat vaihtelevat edelleen paljon kohteen koosta ja toteutuksesta riippuen, mutta esimerkiksi viimeiset kaupat on kätelty 512 – 634 euron neliöhinnoilla, mikä on selvästi alle tämän hetkisen markkinan keskimediaanin, kertoo putkiremonttien liiketoimintajohtaja Ari Saartoala Lehto Groupista.

– Yksi tapa vaikuttaa hintaan on tuoda KVR-malli myös putkiremontteihin. Kun suunnittelu ja toteutus yhdistetään, remontin kustannukset alenevat. Kun taloyhtiöllä on vain yksi sopimuskumppani ja vastuutaho, ei aikataulu eikä budjetti pääse venymään esimerkiksi lukuisten alihankkijoiden myötä. Lisäksi remontti saadaan käyntiin nopeammin, Ari Saartoala kertoo.

Hinnan lisäksi asiakkaita puhuttaa myös laadunvarmistus. Taloyhtiöt haluavat varmistaa jo sopimusvaiheessa, että remontti onnistuu.

– Taloyhtiöt suosivat tekijöitä, joilla on pitkä tausta putkiremonteissa. Lisäksi arvostetaan sitä, että tekijältä löytyy oma, vakituinen henkilöstö. Meillä esimerkiksi on oma putki- ja sähköosasto sekä pitkään yhdessä työtä tehneet rakennustiimit. Aliurakoitsijoita on ketjussa hyvin vähän. Sadan taloyhtiön referenssilista vakuuttaa isonkin taloyhtiön, kertoo Ari Saartoala.

Nousuelementeillä vältetään hormin avaukset: välitön hintavaikutus

Toinen tapa vaikuttaa putkiremonttien nousevaan hintaan, on hyödyntää saneerauksissa tuotekehitystä.

– Olemme tuotekehittäneet nousuelementtejä omilla tehtaillamme, ja oppineet hyödyntämään ratkaisua yhä useampiin kohteisiin. Esimerkiksi tällä hetkellä kolmessa kohteessa on käytössä oma, kotimaisella tehtaallamme valmistettu nousuelementti, ja loppuvuoden käyntiin lähtevistä 360 asunnosta peräti 160:n kohdalla käytetään samaa ratkaisua. Sen turvin taloyhtiöt välttyvät raskailta hormien avauksilta, mikä näkyy jälleen alenevina kustannuksina. Tyypillisesti nämä tehdasvalmisteiset, esivalmistetut ratkaisut toimivat hyvin erityisesti isoissa lähiökohteissa.

– Nousuelementti tuotteena auttaa taloyhtiöitä myös käyttövesiputkien huolloissa ja vaihdoissa. Vuoden 2018 alussa voimaan tuli rakennusmääräyksen uusi asetus, jonka mukaan käyttövesiputket pitää olla helposti huolettavissa ja vaihdettavissa, Ari Saartoala sanoo.

Täydennysrakentamisella rahoittaminen kiinnostaa

Rahoitusehtojen kiristyessä taloyhtiöt hakevat ratkaisuja linjasaneerauksiensa rahoittamiseen. Yksi ratkaisu, joka tällä hetkellä kiinnostaa on täydennysrakentamisen ja linjasaneerauksen yhdistäminen.

– Esimerkiksi 60-70-luvuilla taloyhtiöitä rakennettiin vielä väljille tonteille. Hyvässä tapauksessa taloyhtiö voi myydä tällaista väljää tilaa rakennusoikeutena ja rahoittaa sen turvin putkiremonttinsa. Tällaisia kohteita on meillä tutkinnassa kymmeniä sekä pääkaupunkiseudulla että Tampereen alueella, kertoo Ari Saartoala.

Lisätietoja:
Ari Saartoala, liiketoimintajohtaja, putkiremontit, puh. 040 083 6017

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä