Search
Close this search box.

Lehto tuo Oulun torille rakentamisen tulevaisuuden

Yleisön nähtäville tuodaan Lehdon Oulaisten-tehtaalla rakennettu valmis koti eli huoneistoelementti, joka on valmistettu alusta loppuun tehtaalla niin sisätilojen kuin julkisivunkin osalta. Tulevaisuudessa rakentaminen on siirtymässä yhä enemmän työmailta tehtaisiin.

Lehto Group Oyj
Mediatiedote
16.5.2019

Rakennusyhtiö Lehto Group tuo viikonlopuksi Oulun-torille palan rakentamisen tulevaisuutta. Lehdon Asuntopäivillä 17. – 19.5. yleisön nähtäville tuodaan Oulaisten-tehtaalla valmistettu huoneistoelementti eli valmis asunto, joka on alusta loppuun tehtaalla rakennettu niin julkisivun kuin sisätilojenkin osalta.

”Jos haluat nähdä rakentamisen tulevaisuutta, niin torilla tavataan. Me Lehdolla uskomme, että rakentamisen siirtyminen työmailta tehtaisiin on yksi tulevaisuuden tärkeimpiä kehittämissuuntia. Oulun torilla jokainen voi käydä katsomassa, miltä moderni teollinen rakentaminen näyttää”, kertoo Lehto Asunnot Oy:n liiketoimintajohtaja Eljas Kauppila.

Lehto on Suomessa edelläkävijä teollisen rakentamisen hyödyntämisessä, ja yhtiöllä on useita tehtaita ympäri Suomen.

”Olemme vieneet teollisen rakentamisen paljon pidemmälle kuin esimerkiksi pelkkiin seinä- tai kattoelementteihin. Tehtaillamme valmistuu kokonaisia koteja julkisivuineen ja sisätiloineen. Asiakkaamme ohjaavat tehtaita valintoineen, sillä he valitsevat asuntojensa pintamateriaalit arkkitehtiemme suosittamista valikoimista – ja ne rakennetaan tehtailla tehokkaana prosessina”, Eljas Kauppila kertoo.

Kohtuuhintaisia koteja

Tehdastuotannon hyödyntäminen rakentamisessa tuo mukanaan tehokkuutta ja nopeuttaa työmaavaihetta. Loppu viimein työmaavaiheen nopeutuminen näkyy asunnon ostajille kohtuuhintaisuutena.

Työmaavaiheen nopeutuminen tulee konkreettiseksi, kun näkee valmiin huoneistoelementin Oulun torilla: niitä viedään tehtaalta sellaisenaan työmaalle ja liitetään päällekkäin luhtitaloksi tai kerrostaloksi, joiden julkisivut rakennetaan arkkitehtien suunnitelmien mukaisesti. Lisäksi esimerkiksi betonirakenteisiin Lehdon Nero-kerrostaloihin rakennetaan keittiö-pesuhuonemoduulit tehtailla, ja koko kerrostalon moduulit lasketaan yhden päivän aikana paikoilleen.

”Haastamme rakennusalan perinteisiä käytäntöjä, ja rakennamme fiksusti tehdastuotantoa hyödyntäen. Tämä näkyy asiakkaille kohtuuhintaisempina, laadukkaina asuntoina. Tehtaalla työvaiheita voidaan siirtää pois loskakelien ja räntäsateiden armoilta tehtaiden sisätiloihin. On selvää, että tämä varmistaa rakentamisen laatua ja kuivaketjua”, Eljas Kauppila tiivistää.

Lehdon Asuntopäivät järjestetään Oulun torilla seuraavasti: perjantaina 17.5. klo 12 – 18, lauantaina 18.5. klo 10 – 16 ja sunnuntaina 19.5. klo 10 – 16.

Lisätietoja:
Eljas Kauppila, liiketoimintajohtaja, Lehto Asunnot Oy, puh. 044 5521 200

Haastattelu- ja kuvausmahdollisuudet medialle:
Teija Kettunen, viestintäjohtaja, Lehto Group, puh. 040 771 6510

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä