Search
Close this search box.

Lehto, NREP ja Avara kehittävät lähivuosina Helsingin Kalasataman aluetta merkittävällä kolmen kohteen asuinkokonaisuudella

Lehdistötiedote
6.5.2020 klo 14.30

Lehto Group rakentaa lähivuosina Helsingin Kalasataman alueelle yhteensä kolmen asunto-osakeyhtiön kokonaisuuden, joka käsittää kaikkiaan viisi asuinkerrostaloa. Yhtiöistä kaksi tehdään yhteistyössä Avaran ja NREP:n kanssa.

Kokonaisuus tarjoaa valmistuessaan koteja sekä ostoa harkitseville että vuokraamisesta kiinnostuneille kaupunkilaisille. Lisäksi kerrostalojen yhteyteen rakentuu liiketiloja täydentämään alueen lähipalveluja. Rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa ja kohteet valmistuvat vuoden 2021 lopussa. Tonttikaupat on tehty Helsingin kaupungin kanssa ja kaksi yhtiöistä on myyty Avaralle ja NREP:lle.

Yksi kohteista on Lehdon kuluttajakohde (As Oy Helsingin Newton), jonka 16-kerroksinen kokonaisuus käsittää 123 asuntoa ja kaksi liiketilaa. Toisen kohteen rakennuttaa NREP (As Oy Helsingin Edison), joka koostuu 12- ja 5- kerroksisista osuuksista. Tämä kokonaisuus tarjoaa tulevaisuudessa vuokralaisille yhteensä 108 asuntoa ja kolme liiketilaa. Kolmantena kohteena Lehto rakentaa Avaralle kohteen, jossa on sekä 8-kerroksinen että 5-kerroksinen osuus (As Oy Vanha Talvitie 3). Tähän kokonaisuuteen tulee yhteensä 81 asuntoa sekä yksi liiketila. Kolmella kerrostalolla tulee olemaan pihakannen alla yhteinen, kahteen tasoon rakennettu pysäköintilaitos.

Kohteista löytyy kiinnostavia, ajanhenkisiä ratkaisuja niin arkkitehtuuriin, ekologisuuteen, digitaalisuuteen kuin yhteisöllisyyteenkin liittyen. Kolmen kerrostalon kokonaisuudesta löytyy mm. viherkatto, aurinkopaneeleja ja yhteisöllisiä tiloja. Kalasataman fiksumman rakentamisen hengessä esimerkiksi Newtonin asumisen kustannuksia sähkön, veden ja eurojen osalta voi seurata Fortumin Smartliving-palvelun avulla.

”Kalasatamasta on rakentumassa kiinnostava alue, joka tarjoaa merellisen asumisen kantakaupungissa ja erittäin hyvien palvelujen ääressä. Kantakaupungin viihtyisät kodit hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden lähellä ovat tyypillisesti kysyttyjä kohteita niin kodinostoa harkitseville kuin vuokraamisesta kiinnostuneillekin”, kertoo myyntijohtaja Mikko Jalava Lehto Asunnoilta.

Rakennusliike Lehto Group hyödyntää kohteiden rakentamisessa Nero-konseptiaan ja modernin rakennusteollisuuden keinoja, kuten innovatiivisia moduuleja kotimaisilta tehtailtaan. Moduulien käyttö tehostaa työmaavaihetta eli nopeuttaa rakentamista, parantaa laatua ja luo edellytykset myös rakentamisen ja sitä kautta asumisen kohtuuhintaisuudelle.

Lisätietoja:
Mikko Jalava, myyntijohtaja, Lehto Asunnot, puh. 050 424 0813
Harri Retkin, sijoitus- ja talousjohtaja, Avara Oy, puh. 040 704 6014
Jani Nokkanen, sijoitusjohtaja ja osakas, NREP, puh. (09) 674 410

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä