Search
Close this search box.

Mistä työvoimaa pienelle paikkakunnalle – Lehto palkkaa 50 työntekijää Hartolaan

Rakennus- ja kiinteistöyhtiö Lehto Groupin tytäryhtiö Lehto Components Oy osti Hartolasta huhtikuussa yhdeksännen talotehtaansa. Yhtiö palkkaa syksyn aikana Päijät-Hämeessä sijaitsevaan tehtaaseensa 50 uutta tuotannontyöntekijää rakennuskomponenttien esivalmistukseen ja kokoonpanoon. Haussa on sekä kokeneempia talonrakentajia, LVI- ja sähköasentajia että työntekijöitä ilman aiempaa rakennusalan työkokemusta.

          Meillä on täällä jo puuseppää, teleliikenneasentajaa ja useampi leipurikin.Tällä hetkellä on haastavaa löytää valmiiksi ammattitaitoisia rakennusalan työntekijöitä ja vielä pienemmälle paikkakunnalle. Siksi koulutamme uusia työntekijöitä nyt ilman aiempaa rakennusalan koulutusta, kertoo Lehto Componentsin toimitusjohtaja Pekka Korkala.

Rekrytointikoulutusta yhdessä TE-toimiston kanssa

Lehto järjestää Hämeen TE-toimiston kanssa yhteistyössä 60 päivää kestävän rekrytointikoulutuksen henkilöille, joilla ei ole vielä aiempaa rakentamisen kokemusta. Rekrytointikoulutuksessa perehdytään muun muassa puuelementtirungon valmistukseen, märkätilojen rakentamiseen ja työturvallisuuteen.

          Tärkeintä on hakijan positiivinen asenne ja into oppia uutta. Koulutus sopii hyvin esimerkiksi henkilölle, joka harkitsee alan vaihtoa tai on luonteeltaan ns. omatoimi nikkaroija ja nauttii käsillä tekemisestä, kertoo Korkala.

Parhaillaan Lehdon Hartolan tehtaassa rakennetaan päiväkotielementteja Ruotsiin, siirtokoulua Helsinkiin ja puukerrostaloasuntoja ympäri Suomea.

Leipomotyöntekijästä elementtirakentajaksi

Hartolan tehtaalla on aloittanut tuotannontyöntekijänä Jenna Sunell, joka työskenteli aiemmin leipomossa, konditorion puolella, tehden sarjatuotantona kuivakakkuja ja kääretorttuja.

          Olen artesaani koulutukseltani. Kun leipomon toimipiste siirtyi Lahteen ja itse asun Sysmässä, en halunnut pitkää työmatkaa. Nyt työskentelen täällä Hartolassa LVI-pisteessä ja meneillään on perehdyttäminen vanhemman työntekijän kanssa. Ennakkoluulottomalla mielellä menen eteenpäin. Näissä töissä on samoja elementtejä; jokaisella on oma roolinsa ja tehtävänsä linjastolla, ja siihen pitää myös luottaa, kertoo Sunell leipomon ja tehdastyön yhtäläisyyksistä.

Lue lisää:

https://lehto.fi/hartola-avoimet-tyopaikat/

https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/681027?searchPhrase=681027&announced=0&sort=1

Lisätietoja:

Pekka Korkala
Toimitusjohtaja, Lehto Components Oy
pekka.korkala@lehto.fi
040 524 2717

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä