Search
Close this search box.

NREP ja Lehto sopimukseen useiden puukerrostalojen rakentamisesta – yli 300 uudenlaista vuokrakotia Suomeen

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
5.10.2020 klo 13.00


Havainnekuva. Kuva ei vastaa yksityikohtaisesti lopullista toteutusta.

Lehto Group ja NREP ovat solmineet hankesopimuksen, jonka myötä Lehto rakentaa NREP:lle useita puukerrostaloja neljään eri kohteeseen. Yhteistyön tuloksena Suomeen syntyy yhteensä yli 300 uutta vuokrattavaa puukerrostaloasuntoa. Sijoittajien kiinnostus vähähiilistä rakentamista kohtaan on selvässä kasvussa. Sopimus on Lehdon suurin puukerrostaloihin liittyvä kauppa ja jatkumoa NREP:n sekä Lehdon pitkään jatkuneelle yhteistyölle.

Lehto Group ja NREP ovat tehneet hankesopimuksen mittavasta puurakentamisen projektista. Lehto rakentaa NREP:lle useita puukerrostaloja neljään eri kohteeseen. Kiinteistöihin tulee yhteensä yli 300 uutta laadukasta vuokrakotia. Yhteistyö tarjoaa koteja uudenlaisesta asumisesta ja vuokrakodeista kiinnostuneille sekä tukee rakennusalan työllisyyttä. Lehdon puukerrostalojen huoneistoelementit esivalmistetaan yhtiön Hartolan tehtaalla ja pääosin kotimaisesta puusta.

”Tarvitsemme Suomessa parempaa ja kestävämpää rakennettua ympäristöä. Siksi on tärkeää sijoittaa uudenlaisiin innovatiivisiin kiinteistöratkaisuihin, myös koronaviruksen aiheuttaman epävarmuuden keskellä. On hienoa vauhdittaa puurakentamista Suomessa yhteistyössä Lehdon kanssa ja tuoda kasvukeskuksiin uudenlaisia vuokrakoteja, jotka auttavat osaltaan vähentämään kiinteistöjen ilmastokuormaa. Haluamme rakennuttajana auttaa kehittämään puurakentamisesta entistä houkuttelevamman ja kilpailukykyisemmän vaihtoehdon”, kertoo NREP:n sijoitusjohtaja ja osakas Jani Nokkanen.

Kohteista kolme valmistuu Espooseen ja yksi Turkuun. Arvioitu valmistuminen on vuosina 2021–23. Yhteistyö edustaa kestävää rakentamista monella tapaa. Kohteiden käytönaikaista ilmastorasitusta pienentää asuntojen energiaratkaisuksi valittu ekologinen maalämpö. Lehdon huoneistoelementtien teollinen esivalmistus tehostaa rakentamista, parantaa kosteudenhallintaa ja vähentää merkittävästi materiaalihukkaa. Puukerrostalon hiilijalanjälki on myös tavallista pienempi ja sitä tasapainottaa edelleen puuhun pitkäksi aikaa sitoutuva hiili.   

”NREP:n kanssa tehty sopimus on yksi osoitus sijoittajien kasvavasta kiinnostuksesta vähähiilistä rakentamista kohtaan. Kiinnostus puurakentamiseen on noussut erityisesti viimeisen vuoden aikana. Lehdon rakennustapa tuo mukanaan laatua, kohtuuhintaisuutta, nopeutta ja ekologisuutta sekä parantaa ylipäätään rakentamisen tuottavuutta. Asuntojen loppukäyttäjille puurakentaminen tuo mukanaan paitsi viihtyvyyttä myös mahdollisuuden tehdä ympäristötietoisempia valintoja”, kertoo Lehto Asunnot Oy:n myyntijohtaja Mikko Jalava.

Lisätietoja:
Mikko Jalava, myyntijohtaja, Lehto Asunnot Oy, puh. 050 424 0813
Jani Nokkanen, sijoitusjohtaja ja osakas, NREP, puh. 09 674 410
 

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä