Search
Close this search box.

Taloyhtiön putkiremontti ilmaiseksi?

Lehto Group lanseeraa markkinoille palvelupaketin, jonka avulla taloyhtiöillä on mahdollisuus rahoittaa putkiremonttinsa myymällä rakennusoikeutta täydennysrakentamiseen.

Lehto Group Oyj
Mediatiedote
11.12.2018 klo 7.45

Pääkaupunkiseudun lähiöiden taloyhtiöiden tyypillinen ajan ongelma on kalliin putkiremontin rahoittaminen. Pankit ovat kiristäneet ehtojaan rahoitukselle, ja pahimmassa tapauksessa putkiremontit uhkaavat jäädä tekemättä, mikä muodostaa selkeän riskin kiinteistöille. Erityisesti ongelma koskee niitä taloyhtiöitä, joissa sijoitusosakkaita on yli 30 prosenttia: silloin pankit eivät tyypillisesti myönnä pitkäaikaisia luottoja kuin harkitusti.

Lehto Group lanseeraa markkinoille täydennysrakentamisen ja putkiremontin paketin, joka ratkaisee taloyhtiöiden kipeän rahoitusongelman: esimerkiksi väljille tonteille 60-70-luvulla rakennetut taloyhtiöt voivat myydä Lehdolle rakennusoikeutta omalta tontiltaan ja siitä saatavalla rahalla hoitaa linjasaneerauksen Lehdon omalla TST-putkiremonttimallilla. Näin putkiremontti voidaan toteuttaa jopa ”ilmaiseksi”. Mikäli vapaata rakennusoikeutta ei ole enää jäljellä, sitä voidaan hakea lisää kaavamuutoksella.

”Lehto Total on ratkaisu pääkaupunkiseudun kipeään rahoitusongelmaan ja ehdottomasti mahdollisuus taloyhtiöille. Taloyhtiöt saavat ilman rahoitusongelmaa putkiremontin avaimet käteen -periaatteella ja naapuriin syntyy uudisrakennuksena uusi taloyhtiö, joka lisää alueen vetovoimaa. Tietysti putkiremontti on aina kokonaisuus, joka lisää myös vanhan asunnon myyntiarvoa”, toteaa myyntijohtaja Jukka Viljanen Lehdolta.

Asiakkaan kannalta Lehto Total on vaivaton ja helppo tapa lähteä tutkimaan täydennysrakentamisen mahdollisuuksia.

”Lehto hoitaa sekä putkiremonttiin että täydennysrakentamiseen liittyvät hankeselvitykset, suunnitelmat ja kannattavuuslaskelmat. Lisäksi hoidamme mahdolliset kaavamuutokset ja prosessiin liittyvän juridiikan”, kertoo Jukka Viljanen.

Ilmapiiri myönteinen täydennysrakentamiselle

Ilmapiiri on tällä hetkellä hyvin myönteinen täydennysrakentamiselle, koska se vastaa ajan haasteisiin. Täydennysrakentaminen on monella tavalla järkevää, sillä vanhoilla alueilla ovat jo olemassa infra, palvelut ja hyvät joukkoliikenneyhteydet.

”Kun tehdään päätöksiä hankkeeseen ryhtymisestä, yksi tärkeimpiä asiaan vaikuttavista tekijöistä on alueen asuntojen keskihinta. Lisäksi taloyhtiön on tietysti päästävä yhteiseen päätökseen asiasta”, toteaa Jukka Viljanen.

Lehto Total -palvelussa työ käynnistyy hankeselvityksellä, täydennysrakentamisen mahdollisuuksien kartoituksella ja kokonaistaloudellisen ratkaisun määrittelyllä. Tässä vaiheessa kartoitetaan sekä taloyhtiön että urakoitsijan näkökulmasta, onko täydennysrakentamista tai putkiremonttia järkevää toteuttaa. Selvityksen jälkeen asunto-osakeyhtiölle tehdään ehdotus, josta yhtiö tekee oman päätöksensä. Sen jälkeen voidaan käynnistää täydennysrakentamisen suunnittelu ja kaavoittaminen sekä putkiremontin tarkempi suunnittelu. Putkiremontti voi käynnistyä joko kaavoitusta odotellessa (tyypillisesti noin 1-2 vuotta) tai vaihtoehtoisesti yhtä aikaa täydennysrakentamisen kanssa.

Selkärankana Lehdon TST-putkiremontti

Lehto Group on tullut tunnetuksi talousohjatusta rakentamisestaan. Myös kaikki Lehto Total -palveluun kuuluvat putkiremontit tehdään Lehdon kaksi vuotta sitten lanseeraamalla, TST-putkiremonttimallilla (talousohjatusti suunniteltu ja toteutettu). Palvelusta on tullut suosittu, sillä kyseisessä mallissa on pystytty todentamaan selkeää säästöä asiakkaille ja lisäksi asiakkaat saavat markkinoiden laajimman, viiden vuoden takuun.

Lehdon mallissa tilaaja tekee vain yhden sopimuksen ja Lehto vastaa kohteen suunnittelusta sekä toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella. Suunnittelu saadaan toteutettua nopeasti ja hallitusti, jolloin prosessi etenee perinteistä urakkaa nopeammin ja kustannustehokkaammin.

Urakoitsijan kannalta TST-malliin kuuluu iso vastuu, sillä urakoitsija vastaa niin suunnitelmien toteutuskelpoisuudesta kuin kustannuksistakin.

Lisätietoja:

  • Jukka Viljanen, myyntijohtaja, TST-putkiremontit, Lehto Group Oyj, puh. 040 754 0149
  • https://lehto.fi/total

Kutsu median edustajille:

Lehto Total -palvelupaketti esitellään ensimmäistä kertaa asiakkaille Taloyhtiö- ja isännöitsijäpäivällä 10.1.2019 Vantaan Heurekassa. Lehto Totaliin liittyvän esittelyn lisäksi tarjolla on lounas sekä kiinnostavia puheenvuoroja muun muassa muuttuneesta kiinteistölainsäädännöstä että täydennysrakentamisesta. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen ja samaan yhteyteen on mahdollista järjestää asiantuntijoiden haastatteluja.

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä