Search
Close this search box.

Thomas Perslund aloittaa Lehto Sverigen toimitusjohtajana

Mediatiedote
Lehto Group Oyj
5.3.2019 klo 9.00

Rakennuskonserni Lehto Group haluaa kasvaa myös kansainvälisesti, erityisesti Ruotsin markkinoilla. Kasvutavoitteen vuoksi Ruotsin resursseja vahvistetaan: Lehto Sverige -tytäryhtiön uutena toimitusjohtajana aloittaa tunnettu rakennus- ja kiinteistöalan kasvo Thomas Perslund. Hän on tullut tunnetuksi muun muassa Tukholman Friends Arenan, Oscar Propertiesin, NCC:n sekä Tukholman kaupungin johtavissa rooleissa toimialalla.

”Thomas Perslundilla on yli 20 vuoden kokemus rakennus- ja kiinteistöalasta sekä yksityisen että julkisen sektorin näkökulmista. Hänellä on sekä alan kokemus että hyvät verkostot kasvumme tukemiseksi Ruotsissa. Ruotsin markkinoilla moduulirakentaminen on tutumpaa kuin Suomessa, mikä helpottaa omalta osaltaan markkinoille pääsyä uutena toimijana. Pystymme tuottamaan yhtä aikaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia tuotteita, mikä tuntuukin olevan juuri nyt kuuma puheenaihe länsinaapurissa”, toteaa Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto.

”Näen tämän upeana mahdollisuutena olla kehittämässä innovatiivisuutta varsin perinteisellä toimialalla. Lehto uskaltaa ajatella rakentamista uudella tavalla, ja yhtiön konsepti on uniikki yhdistelmä kustannustietoista suunnittelua, modernia teollista esivalmistusta sekä toistettavia ratkaisuja. Pystymme luomaan konseptin avulla asiakaslähtöisiä ratkaisuja Ruotsin markkinoille”, toteaa Thomas Perslund.

Parhaillaan Lehto rakentaa Ruotsissa ensimmäisiä kohteitaan. Vuona 2018 valmistui yksi toimitilahanke ja tällä hetkellä rakenteilla on yksi päiväkotiprojekti, jossa rakennetaan yhteensä kolme moduulipohjaista päiväkotia Botkyrkan kuntaan. Moduulit rakennetaan Suomessa Hartolan tehtaalla ja kuljetetaan Botkyrkaan, jossa tapahtuu loppukokoonpano. Käynnistymisvaiheessa on myös ensimmäinen asuntorakentamishanke Tukholman seudulla.

Lehto näkee, että moduulipohjaisilla tehdasvalmisteisilla tuotteilla on hyvä kysyntä erityisesti kohtuuhintaisien asuntojen sekä päiväkotien ja koulujen markkinoilla Ruotsissa. Uuden toimitusjohtajan lisäksi Ruotsin yksikössä on tällä hetkellä kahdeksan työntekijää. Lehto perusti Lehto Sverige -tytäryhtiön elokuussa 2017.

Thomas Perslundin haastattelupyynnöt (ruotsiksi tai englanniksi):
Teija Kettunen, viestintäjohtaja, puh. 040 771 6510, teija.kettunen@lehto.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä