Search
Close this search box.

Varastorakentamisen arkkitehtuuri muuttuu entistä visuaalisemmaksi

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
14.1.2021

Lehto Group rakentaa Pelican Self Storagelle uuden itsepalveluvaraston Vantaan Varistoon. Nykyään varaston on löydyttävä noin
viiden minuutin päässä asiakkaista. Varastojen arkkitehtuurin merkitys kasvaa, kun niistä tulee osa kaupunkikuvaa.


Havainnekuva. Ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta. Kuva: L Arkkitehdit Oy.

Lehto Group rakentaa ensi vuoden loppuun mennessä Pelican Self Storagelle uuden itsepalveluvarastoinnin yksikön Vantaan Varistoon. Tontille tulee perinteisen itsepalveluvaraston lisäksi Drive up -autotallivarastoja. Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 6600 neliötä. Varastot soveltuvat sekä yksityishenkilöille että erilaisten yritysten varastoinnin tukikohdiksi. Rakennustyöt ovat käynnissä ja kohde valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

Tänä päivänä ihmiset haluavat saada itsepalveluvarastonsa mahdollisimman lähelle asuinpaikkaansa. Jos varastoja on joskus rakennettu taajamien liepeille, nykyään varaston on löydyttävä noin viiden minuutin ajomatkan päästä asiakkaan kotoa. Niinpä myös varastorakentaminen muuttuu: arkkitehtuuriin satsataan ja varastoista tulee osa kaupunkikuvaa.

”Vantaan Variston vuoden 2021 loppuun mennessä valmistuva itsepalveluvarasto on hyvä esimerkki varastorakentamisen arkkitehtuurin muutoksesta. Kohde rakentuu kehä 3:n varrelle, hyvälle sijainnille asuinalueiden läheisyyteen. Arkkitehtuuriin on panostettu ja kohde erottuu edukseen keskeisellä paikalla. Hyvä ja näkyvä sijainti yhdessä jo itsessään näyttävän rakennuksen kanssa tukevat yrityksen dynaamista brändiä”, kertoo myyntijohtaja Jukka Pekonen Lehto Groupista.

”Vastaava toimialan muutos on nähtävissä myös muissa Pohjoismaissa, joihin olemme suunnitelleet Pelican Self Storagen kohteita. Variston kohteessa julkisivun näyttävin osa on lasista rakennettu kulma, joka avautuu kehätien suuntaan. Pyrimme tuomaan rakennukseen näyttävää arkkitehtuuria sinänsä yksinkertaisin keinoin. Vastaavaa tyyliä tullaan hyödyntämään Pelican Self Storagen kohteissa myös muissa maissa”, kertoo arkkitehti SAFA Niklas Sucksdorff L Arkkitehdeilta.

”Pelican Self Storagen kasvustrategiana on ostaa tai rakentaa samanlaisia uusia kohteita kolmeen pohjoismaiseen pääkaupunkiin, Helsinkiin, Kööpenhaminaan ja Tukholmaan. Variston tuleva itsepalveluvarasto on edustava, ja se näkyy hyvin Kehä III:lta. Se palvelee Kehä III:n pohjois- ja eteläpuolella asuvia asiakkaita sekä pieniä yrityksiä, jotka tarvitsevat joustavia varastoratkaisuja läheltä moottoritietä hyvien logististen yhteyksien ääreltä”, Pelican Self Storagen sijoitusjohtaja Rune Petersen sanoo.

Lisätietoja:

  • Jukka Pekonen, myyntijohtaja, Lehto Group, Toimitilat, puh. 040 706 6121
  • Markus Pentikäinen, maajohtaja, Pelican Self Storage, puh. 040 868 0901
  • Niklas Sucksdorff, arkkitehti SAFA, hallituksen puheenjohtaja, L Arkkitehdit
     

Tietoja yhtiöistä:

Pelican Self Storage on Pohjoismaiden johtava itsepalveluvarastoinnin toimija, joka tarjoaa itsepalveluna käytettävää säilytystilaa yksityis- ja yritysasiakkaille. Meillä on toimipisteitä Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa. Kaikki toimipisteet sijaitsevat keskeisillä paikoilla ja niihin on helppo tulla autolla.

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä