Search
Close this search box.

Helsinki, putkiremontti 16 rappuun

Helsinkiin, Pohjoismaiden suurimman sisäpihan omaavaan As Oy Sammattiin on tehty toimestamme linjasaneeraus. Vuosina 1927–1929 rakennettu suuri asuntojen kokonaisuus koostuu 16 rapusta. Tähän haastavaan kohteeseen teimme linjasaneerauksen lisäksi myös keittiöremontteja ja yhden huoneistoremontin. Kohteen linjasaneeraus kesti hieman päälle vuoden ja se valmistui maaliskuussa 2018.

Kohteen tiedot

Sammatintie 6-8
Osoite

Helsinki
Kaupunki

2018
Rakennusvuosi

Olemme tehneet Asunto Oy Sammattiin kokonaisvaltaisen linjasaneerauksen. Putkiremontti toteutettiin kilpailu-urakkana. As Oy Sammatti sijaitsee Helsingissä kauniin Vallilan puiston ja siirtolapuutarhan läheisyydessä. Suuren asuntokokonaisuuden sisäpiha on tituleerattu Pohjoismaiden suurimmaksi. Viehättävät talot koreilevat useissa eri sävyissä: keltaisen, vaaleanpunaisen ja korallin väreissä.

Asunto Oy Sammatti koostuu kahdesta asuinkerrostalosta, ja onkin nelikerroksinen vaikuttavan kokoinen asuntojen kokonaisuus. Kohde on rakennettu vuosina 1927–1929 ja se koostuu kahdesta eri asunto-osakeyhtiöstä. Kohteen vaikuttavaa kokoa kuvaa myös 16 rapun määrä, joka jatkuu A-rapusta aina P-rappuun asti.

 

Haastava putkiremonttikohde

Urakkaan kuuluivat myös LVI- ja sähkötyöt.  Putkiremontissa kaikille vesipisteille tuotiin uusi vesijohto ja uusimme myös viemärit. Asuntojen sähkökeskukset uusittiin ja kylpyhuoneiden sähköt tehtiin kokonaisuudessaan uudelleen. Tarjosimme urakan aikana myös keittiöremontin, johon useat osakkaat tarttuivat. Yhteen asuntoon tehtiin jopa huoneiston kattava kokonaisremontti.

Haastetta linjasaneeraukseen toivat rakennusten aikaisemmat ratkaisut. 1900-luvun alkupuolella rakennettujen talojen välipohjarakenne voi olla hankala ja vanhaa rakennusmateriaalia (mm. turvetta) saattaa löytyä yllättävistäkin paikoista.

Iäkkään rakennuksen vanhoissa rakenteissa on usein vanha välipohja ja haastavia putkireittejä. Putkilinjat eivät ole yhtä selkeitä, kuin 60–70-luvun rakennuksissa. Tämä edellyttää remontoijalta ehdotonta asiantuntijuutta ja useiden eri ratkaisujen hallintaa. Tässä olemme onnistuneet hyvin.

Tehokas ajankäyttö

As Oy Sammatti oli suuri ja haastava kohde, joka kuitenkin valmistui työn aikana päivitetyn uuden aikataulun mukaisesti. Työmaalla paljastuneet yllätykset saatiin ratkaistua tehokkaasti, jotta asukkaat pääsivät sovitussa aikataulussa muuttamaan takaisin koteihinsa. Kohteen linjasaneeraus aloitettiin tammikuussa 2017 ja se valmistui maaliskuussa 2018. Linjasaneerauksen, keittiö- ja huoneistoremonttien lisäksi päivitimme rakennuksen vanhat piirustukset.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.