Search
Close this search box.

Grundfos

Olemme rakentaneet Vantaalle Grundfos Oy:n toimisto- ja tuotantotilarakennuksen. Hanke on totetutettu KVR-urakkana, jossa olemme toteuttaneet kohteen suunnittelun ja rakentamisen. Kohde on valmistunut vuonna 2015 ja rakennustyöt kestivät noin vuoden.

Kohteen tiedot

Trukkikuja
Osoite

Vantaa
Kaupunki

2015
Rakennusvuosi

NELF Haxlog Real Estate
Tilaaja

Lehto Tilat Oy
Toteuttaja

5 900 m2
Pinta-ala

Olemme rakentaneet Vantaalle Hakkilan logistiikkakeskittymään tilavan Grundfos Oy:n toimisto- ja tuotantotilarakennuksen. Hanke toteutettiin KVR-urakkana, jossa olemme vastanneet sekä suunnittelusta että rakentamisesta.

Kohteen rakennuttajana toimi NELF Haxlog Real Estate, omistajinaan AIG Global Real Estate ja Genesta. Grundfosin rakennukset sijaitsevat kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla, Lahdentien ja Koivukylänväylän risteyksessä.

Hankkeeseen sisältyi rakennus- ja maatöiden lisäksi tontin liittymä- ja liikennejärjestelyt sekä maisemointi. Maisemointia varten tehtiin erillinen vihersuunnittelu, joka kattoi mm. istutukset rakennuspaikalle ja tontin muille liikennealueille.

 

Monipuoliset tilaratkaisut

Rakennus koostuu 2 700 m2 toimistosta, 2 900 m2 halliosasta ja 300 m2 huoltorakennuksesta. Halliosan vapaa korkeus on 10,2 m ja siinä sijaitsee myös osittain kahden kerroksen korkuinen henkilökunnan kuntosali.

Hankkeen läpivienti oli tehokasta. Sopimusneuvottelut aloitettiin vuonna 2013 ja valmis rakennus luovutettiin käyttöön vuoden 2015 alkupuolella. Kohde onkin ollut siitä asti tyytyväisen operoijan käytössä. Kohteen rakennusaika oli noin vuoden verran ja pääsuunnittelijana toimi arkkitehtimme Pekka Pettinen.

Päärakennus koostuu kolmikerroksisesta toimisto-osasta ja korkeasta tuotantotilahallista. Halli ja huoltorakennus ovat teräsrunkoisia, pelti-villa-pelti-elementeillä verhottuja rakennuksia. Toimiston pilari-palkkirunko on betonia, välipohjat ontelolaattaa ja julkisivut osin kantavia ohutrappauselementtejä.

 

Toimisto- ja tuotantotilarakennuksen erityispiirteet

Projektin yhteydessä erillishankkeena rakennettiin myös tontin sisäiset liikenneyhteydet palvelemaan seuraavia hankkeita.

Erityispiirteenä projektissa oli liikennemelu, jonka vuoksi kyseiselle paikalle oli haastavaa rakentaa ääniteknisesti. Olemme huomioineet nämä seikat rakentamisessa ja käyttäneet erillistä akustista suunnittelijaa.

Toimisto-osiossa ikkunoiden osuus julkisivusta on huomattava, lähes puolet. Ikkunat ovat erikoisvalmisteisia lasituksen osalta, johtuen energiatehokkuuden ja äänieristyksen vaatimuksista.

Rakentamiseen ovat myös vaikuttaneet kaupunkikuvalliset seikat ja tilaajan vaatima BREEAM-luokitustaso. Grundfosin kohde onkin BREAAM-luokitustasolla Very Good. Rakennus lämpiää kaukolämmöllä.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.