Search
Close this search box.

Kalajoen kauppakeskus

Lehto rakensi Kalajoen keskustaan aivan uuden kauppakeskuksen. Hanke on loistava esimerkki yksityisen ja julkisen puolen tarpeiden yhdistämisestä. Tiukassa aikataulussa saimme rakennettua Pohjois-Pohjanmaalle uuden hienon kauppa- ja kulttuurikeskuksen.

Kohteen tiedot

Kalajoentie 1, Kalajoki
Osoite

Kalajoki
Kaupunki

2018
Rakennusvuosi

Lehto Tilat Oy
Toteuttaja

11 000
Pinta-ala

Kalajoella vuonna 2018 avattu kauppakeskus Merta on Pohjois-Pohjanmaan eteläosan suurin kauppakeskusinvestointi tällä vuosikymmenellä. Merta löytyy aivan Kalajoen kaupungin keskustasta, parhaalla liikepaikalla, valtatie 8 varressa. Noin 11 000 m2 kokoiseen rakennukseen mahtuu monta yksityisen ja julkisen sektorin toimijaa. Tämän takia hanke onkin hieno esimerkki usean toimijan sujuvasta projektista.

Kaksi urakkasopimusta

Kauppakeskus Merta toteutettiin muista Lehdon kohteista poiketen kahdella eri urakkasopimuksella kiinteistöyhtiön ja Kalajoen kaupungin kanssa. Projekti toteutettiin siis hankekehityksenä ja KVR-urakkana, eli Lehto hankki kaikki tiloissa toimivat vuokralaiset. Mertaan sijoittuneet yksityisen sektorin toimijat ovat Halpa-Halli, Tokmanni, Team Sportia, Avain Säästöpankki ja Silmäasema. Kauppakeskuksen toisesta kerroksesta löytyy kaupungin omistama kirjasto ja kulttuurisali Virta.

Nopea aikataulu

Kauppakeskus Merta valmistui 12 kuukaudessa. Aikataulullisesti ison kohteen rakentaminen oli tiukka, mutta siinä pysyttiin ja kauppakeskus valmistui ajallaan. Lehdon talousohjatun rakentamistavan asiakasedut ovat parhaimmillaan suurissa projekteissa, joissa erityisen tärkeään rooliin nousevat aikataulun ja budjetin pitävyys sekä rakentamisen korkea laatu. Lehdon kokonaisvastuullisessa rakennusprojektissa asiakas voi olla varma suurenkin kokonaisuuden hallinnasta ja onnistumisesta.

Ison kauppakeskuksen kattoelementit tehtiin Lehdon omalla tehtaalla Humppilassa. Lehdon suurkattoelementit ja tehdastuotanto yleisestikin tekee turvallisemman, selkeämmän ja nopeamman työmaavaiheen. Tehtaalla valmistetuissa elementeissä on tasainen laatu ja varma kuivaketju.

Toimiva yhteistyö ja tyytyväinen asiakas

Kalajoen kaupungin talonrakennuspäällikkö Rauli Mäkitalo kertoo kauppa- ja kulttuurikeskuksen olleen tosi vilkkaassa käytössä. ”Piha on koko ajan täynnä autoja ja varsinkin yläkerran kaupungin tilojen osalta voi sanoa, että kaupunkilaiset ovat ottaneet tilat omakseen. Olemme tyytyväisiä uuteen kauppa- ja kulttuurikeskukseen.” Rauli tiivistää.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.