Search
Close this search box.

KIDE Hotelli

Syötteen tuntureille avattu KIDE Hotelli vastaa ajan henkeen, sillä tämän päivän matkailija haluaa tehdä vastuullisia valintoja. Tämä huomioitiin jo hotellin rakentamisessa. KIDE on rakennettu kotimaisesta puusta ja lämpiää maalämmöllä. Se on digitaalinen, älykäs ja energiatehokas hotelli, joka on samalla näyte tulevaisuuden rakentamisesta.

Kohteen tiedot

Romekievarintie 6, 93280 Syöte
Osoite

Iso-Syöte
Kaupunki

2019
Rakennusvuosi

Vastuullisen rakentamisen KIDE Hotelli Iso-Syötteellä

Jo ensimmäisissä hotellin suunnittelupalavereissa yksi lähtökohta oli täysin selvä: Iso-Syötteen tulevasta hotellista tulee rakentua kiinnostava vaihtoehto vastuullisuutta yhä enemmän arvottaville matkaajille. Niinpä suomalainen puurakentaminen tuntui nappiratkaisulta myös Iso-Syötteelle.

Lehto esitti Iso-Syötteelle suunnitelman puurakenteisesta hotellista, joka tuntui sopivan ekologisuutta painottavan hotellin rakentamiseen jo lähtökohtaisesti. Hotelli-investointia suunnitellut Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff vieraili tiimeineen Lehdon Oulaisten tehtailla ja he vakuuttuivat näkemästään – puurakenteinen hotelli voidaan rakentaa tehdasolosuhteissa laadukkaasti säänsuojassa ja pitkälle valmiiksi. On selvää, että tämä rakennustapa kiinnostaa laatutietoista asiakasta räntäsateessa rakentamisen sijaan.

Asiakkaita palvelevat tilat

Iso-Syötteen KIDE Hotelli pitää sisällään 60 hotellihuonetta, joista osa on yhdistettävissä isommiksi perhehuoneiksi. Hotellissa käytettiin Lehdon vakiohuoneistoelementtejä ja yhdessä tilaajan kanssa mietittiin ratkaisuja, jotka sopivat majoitustoimintakäyttöön. Suunnittelussa kiinnitettiin erityishuomiota mm. energiaa säästäviin järjestelmiin, valaistukseen, kalustukseen ja majoittuvan asiakkaan vierailua helpottaviin ratkaisuihin. Koska Lehdon huoneistoelementit toimivat KIDE Hotellin majoitustoimintaprojektissa hyvin, on Lehto päättänyt konseptoida puurakenteisen hotellin.

Erityisesti KIDE Hotelliin haluttiin suunnitella tilat, jotka palvelevat asiakkaita ja aktiivista lomailijaa. Huoneista löytyy kuivauskaapit märille vaatteille ja hyllyiltä säilytystilaa. Hotelli on rakennettu aivan Iso-Syötteen rinteen juurelle ja siitä on vain 50 metrin matka hisseille ja välinevuokraamoon.

Play Video

Oulaisissa rakennetaan tulevaisuuden menetelmin

Lehdolta löytyy tehdastuotantoa Suomesta usealta eri paikkakunnalta, joista moduuli- ja elementtitehdas Oulaisista. Tehdastuotanto on edellä aikaansa.

”Lehto on tuonut kotimaiseen rakentamiseen tulevaisuuden keinoja ja menetelmiä. Tulevaisuuden rakentamisen tärkeimpiä trendejä ovat ekologisuus, digitalisuus ja teollisen rakentamisen lisääntyminen. Ei ehkä ole vielä kovin yleisessä tiedossa, että Lehdon Oulaisten tehtaalla rakennetaan jo tulevaisuuden menetelmin: Syötteen Kide-hotellin huoneistoelementit eli kokonaiset huoneistot on valmistettu sään suojassa tehtailla ja tuotu lähes valmiina työmaalle valmiiksi valettujen perustusten päälle. Vesikatto asennetaan päälle vielä saman päivän aikana, jolloin säätilojen vaihtelut eivät pääse aiheuttamaan rakennuksille vaurioita”, kertoo hankejohtaja Paolo Pisano Lehto Toimitiloilta.

Teollisen tuotannon hyödyntäminen rakentamisessa tuo useita hyötyjä rakentamiseen. Kosteudenhallinnan lisäksi tehdastuotanto nopeuttaa rakentamista.

”KIDE Hotellissa voi nähdä omin silmin ja konkreettisesti, kuinka viihtyisää ja laadukasta asumista näillä tulevaisuuden menetelmillä voidaan rakentaa. Laadukkaammin, nopeammin ja kohtuuhintaisemmin. Se on kova yhdistelmä rakentamisessa”, tiivistää Paolo Pisano.

 

Puu luo viihtyisyyttä hotelliin

Puurakentaminen on tällä hetkellä nosteessa ja varsin trendikäs vaihtoehto, joka huomio myös ekologisuuden ja vastuullisuuden näkökulmia. Paolo Pisano Lehdolta näkee puuraaka-aineessa muitakin etuja.

”Puu raaka-aineena tuo mukanaan jo itsessään kodikkuutta ja viihtyisyyttä. Siitäkin syystä puu sopi materiaaliksi myös Kide-hotelliin, jossa viihtyisyys on tietysti asiakaskokemuksen ytimessä.”

”Ensimmäiset asiakkaat ovat olleet jo yötä KIDE Hotellissa. Meidän digitaalinen ja ekologinen konsepti on saanut tosi hyvän vastaanoton asiakkailta”, kertoo Iso-Syötteen markkinointipäällikkö Veinalotta Vesterinen.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.