Search
Close this search box.

Meconet, Äänekoski

Nelostielle näkyvä Meconetin tehdas Äänekoskella valmistui juuri kesän kynnyksellä vuonna 2020. Lehto toi ratkaisun liian pieneksi käyneisiin tuotantotiloihin. Tuotantolaitos suunniteltiin tiivissä yhteistyössä tilaajan kanssa.

Kohteen tiedot

Äänekoski
Kaupunki

2020
Rakennusvuosi

Lehto Tilat Oy
Toteuttaja

8 000
Pinta-ala

Meconetin Äänekosken tehdas on kokoluokaltaan yli 8000 neliömetriä. Rakennustyöt aloitettiin syksyllä 2019 ja tuotantotilat valmistuivat keväällä 2020. Uusi tehdas tarvittiin, sillä Meconetin Äänekosken tehtaalla valmistettaville syvävetotuotteille on ollut hyvä kysyntä niin kotimaassa kuin Keski-Euroopan markkinoilla. Aikaisempi Äänekosken Koukkuniemessä olevat tilat kävivät ahtaaksi.

”Tuotteidemme kysyntä on ollut hyvällä tasolla ja myyntimme on onnistunut voittamaan uusia kansainvälisiä asiakkuuksia. Ilman uutta tehdasta emme olisi pystyneet investoimaan uuteen teknologiaan ja jatkamaan kasvuamme. Lehtoon päädyimme yhteistyökumppanina helppouden ja selkeyden vuoksi: jätämme rakentamisen ammattilaisten käsiin ja keskitymme itse siihen, mitä osaamme parhaiten. Tehtaan rakentaminen on yhtiömme historiassa todella merkittävä investointi”, kertoo yrityksen hallituksen puheenjohtaja Tomi Parmasuo.

Suunnittelu tuotanto edellä

Lehdon konsepti mahdollisti nopean ja kustannustehokkaan rakennusprojektin Meconet Oy:lle. Tuotantotiloja lähdettiin suunnittelemaan tuotanto edellä – tuotanto määritteli tilan tarpeen. Tuotannon vaatimusten ja rakennusteknisten töiden yhteensovittaminen ja suunnittelu tehtiin tiiviissä yhteistyössä. Näin saavutimme asiakkaallemme merkittäviä kustannushyötyjä ja tuotannolle saatiin rakennettua toimivat tilat verrattain nopealla aikataululla.

 

Suurkattoelementit omaa tuotantoa

Meconetin tuotantolaitoksessa käytetyt suurkattoelementit on valmistettu Lehdon omalla tehtaalla Suomessa. Hartolan tehtaalla valmistetut suurkattoelementit valmistetaan säältä suojassa sisätiloissa, jossa ne myös pakataan ja kuljetetaan työmaalle asennettaviksi. Teollinen esivalmistus nopeuttaa työmaa-aikaa, säästää ylimääräisiä kuljetuksia ja pitää laadun korkeana.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.