Search
Close this search box.

Väritehtaankatu 8

Olemme rakentaneet Vantaan Tikkurilan aseman kupeeseen monikäyttöisen toimisto-, majoitus- ja liiketilarakennuksen. Yhteensä 16 909 m² kokoisen kohteen tilaajana oli kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj. KVR-urakkana toteutettu kuusikerroksinen rakennus valmistui huhtikuussa 2018 ja omistaa LEED gold -sertifikaatin. Kohteessa on myös Lehdon pääkaupunkiseudun toimisto ja asuntomyymälä.

Kohteen tiedot

Väritehtaankatu 8
Osoite

Vantaa
Kaupunki

2018
Rakennusvuosi

Lehto Tilat Oy
Toteuttaja

16 909 m²
Pinta-ala

Olemme toteuttaneet Vantaan Tikkurilan ytimeen monitilaympäristön, joka on antanut hyvät puitteet toimisto-, majoitus- ja liiketilojen toiminnalle. Kohteen tilaajana oli kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj. Yhteensä 16 909 m² kokoset tilat sijaitsevat Tikkurilan vilkkaassa miljöössä, yhdessä pääkaupunkiseudun keskeisimmässä solmukohdassa.

Urakkaan kuului mm. K-Marketin, Forenomin, Fitness24/7:n ja Dylan Tiksin tilojen rakentaminen muiden avotoimistojen ja Lehdon omien toimistotilojen lisäksi. Kiinteistössä on myös 4000 m² kellari, johon lukeutuu parkkihalli, varastoja ja sosiaalitilat. Kohteessa on myös kaksi parkkialuetta.

Hanke toteutettiin KVR-urakkana, missä olemme vastanneet sekä suunnittelusta että rakentamisesta. Hallitsemme vahvalla rutiinilla koko prosessin suunnittelusta aina loppusiivoukseen saakka. Talousohjatun toimintamallimme edut ovat parhaimmillaan suurissa rakennushankkeissa, joissa aikataulun ja budjetin pitävyys sekä rakentamisen korkea laatu nousevat erityisen tärkeään rooliin.

Toimitilat vilkkaaseen ympäristöön

Tämän kuusikerroksisen kohteen suunnittelu- ja rakennustyöt kestivät noin 17 kuukautta. Ennen rakennustöitä toteutettiin kuusi kuukautta kestäneet mittavat pilaantuneiden maiden poistotyöt, sillä rakennus nousi tontille, jossa toimi vuosia aiemmin Tikkurilan akkutehdas.

Kohteen suunnittelussa piti huomioida paikallinen arkkitehtuuri ja näkyvyys, sillä rakennus sijaitsee Tikkurilan vilkkaan aseman asemasillan toisessa päädyssä. Rautatien läheisyys toi myös oman mausteensa, sillä rautateiden ja muiden rakenteiden painumista mitattiin säännöllisesti rakennusvaiheessa. Haastetta hankkeeseen toi myös vaativa pohjavesialue, sillä kaivanto tuli tehdä vesitiiviiksi. Talon perustukset ovatkin noin 3,5 metriä pohjaveden pinnan alapuolella.

Rakennuksella on LEED gold -sertifikaatti, mikä on näkynyt useissa suunnitteluratkaisuissa: jätevesien hallinnassa, ilmanvaihdon mitoituksessa, kulkuyhteyksissä ja autopaikoissa. Kohteen julkisivussa on aaltoilevaa alumiinilevyä. Tämän lisäksi värityksessä on ruskeaa umbraa, jonka on toteuttanut Betonipallas Oy. Julkisivussa on tietyssä kohdassa myös sinkittyä teräslevyä mahdollisia laajennuksia varten. Rakennuksessa on myös lasiseiniä. Piha-alueelle on istutettu puita ja pensaita asiakkaiden ja ohikulkijoiden iloksi.

 

Lehdolle omat toimistotilat

Kohteen toiseen, viidenteen ja kuudenteen kerrokseen rakentui Lehdon uusi pääkaupunkiseudun toimipiste. Rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsee Lehdon asuntomyymälä. Viides kerros jakautuu kahteen osaan: asiakastiloihin ja toimistotiloihin. Yksi asiakastilan seinistä on tehty koivusta paanuseinäksi. Asiakastilan katossa on myös mielenkiintoisena yksityiskohtana koivusta tehty lankkukatto.

Kuudennessa kerroksessa sijaitsevat Lehdon henkilöstön toimistotilat. Tilat on jaettu erilaisiin vyöhykkeisiin monitoimiympäristön hengessä. Kerroksesta löytyy myös keittiö ja kahvila-alue. Toimistotilojen lattiat ovat pääosin sinistä kokolattiamattoa ja neuvotteluhuoneiden katot ovat Barrisol-materiaalia. Sisustussuunnittelun on toteuttanut Mottowasabi Oy.

Kohde valmistui huhtikuussa 2018, jonka jälkeen Lehdon työntekijät ja muut vuokralaiset pääsivät heti hyödyntämään uusia tilojaan.

Tutustu myös näihin

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lehto palvelee valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous – palaamme pikaisesti asiaan.