Search
Close this search box.

Tehtaat

Lehto-konsernilla on viisi tuotantolaitosta neljällä eri paikkakunnalla – Oulaisissa, Iissä, Luohualla ja Hartolassa. Näissä valmistetaan keittiö- ja kylpyhuonemoduuleja, tilaelementtejä, talotekniikkakeskuksia, puurakenteisia seinäelementtejä, ikkunoita, suurkattoelementtejä, kalusteita ja betonielementtejä.

Tuotteet rakennetaan tehtailla täysin valmiiksi ja kuljetetaan Lehdon työmaille asennettavaksi.

Lehdon tehtaat

 

Nykyisin tehtailla työskentelee yhteensä jo yli 300 osaajaa. Tuotannon tehtävissä työskentelevillä on monipuolista kokemusta eri aloilta: on rautaisen rakennusalan kokemuksen omaavia konkareita ja yhtä lailla vastavalmistuneita nuoria osaajia sekä alanvaihtajia. Harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä meillä on useita kymmeniä!

Tuotannontyöntekijät työskentelevät linjastoilla rakennuskomponenttien esivalmistukseen ja kokoonpanoon liittyvissä tehtävissä – monipuolisesti eri rakennusvaiheiden parissa.

Harjoittelun tavoitteita voidaan myös räätälöidä henkilön omien toiveiden ja opintoihin liittyvien sisältöjen mukaisesti.

Esivalmistus

LVV-, IV- ja sähköteknisissä esivalmistustöissä valmistetaan pienemmistä osista laajempia kokonaisuuksia, jotka kasataan kokoonpanopisteissä osaksi elementtejä.

Rakennuspuolen esivalmistuksessa esimerkiksi katkotaan määrämittaan lautoja, paneeleja, eristelevyjä ja villoja, joista kasataan runkopöydällä seinä- ja kattoelementtejä.

Esivalmistus vaatii usein pikkutarkkuutta ja LVI- ja sähkötöissä sorminäppäryys on valttia. Valmistuskuvien lukutaitoa pääsee myös harjaannuttamaan. Tätä tehtävää suositellaan talonrakennuspuolen tai talotekniikka-alan ammattikouluopiskelijoille ja näihin tehtäviin voi hakeutua jo opintojen alkuvaiheessa.

Kokoonpano

Kokoonpanotehtävissä rakennetaan esivalmisteista kokonaisia elementtejä. Valmiit seinä- ja kattoelementit kasataan esikäsiteltyjen betonilaattojen päälle. Kun runko on kasassa, alkaa sisustustyöt eli esimerkiksi laatoitus, panelointi, listoitus, maalaus ja kalusteasennus.

Kokoonpanon tehtävät ovat jo astetta vaativampia ja niissä tarvitaan erityistä tarkkuutta sekä kokonaisuuden hallintaa. Valmistuskuvien lukutaitoa pääsee myös harjaannuttamaan.

Suurten, jopa monen tonnin painoisten elementtien liikuttelu tehdään nostureilla – tämä vaatii tekijältään kylmiä hermoja ja varmaa otetta. Kokonaiset moduulit sen sijaan liikkuvat rullalinjaston päällä kevyesti.