Asunnot

As Oy Keravan Ratapiha

Isot lasitetut parvekkeet ja Deco-konseptin mukaiset avarat pohjaratkaisut tekevät As Oy Keravan Ratapihan 1-3 huoneen asunnoista valoisia ja tilavan tuntuisia. Erinomainen sijainti Savion aseman läheisyydessä mahdollistaa asumisen luonnon keskellä, mutta hyvien kulkuyhteyksien varrella.

As Oy Keravan Ratapiha on vuonna 2018 valmistunut puutalokohde, jonka 60 luhtitaloasunnosta kaksi kolmasosaa on yksiöitä ja loput kahden ja kolmen huoneen asuntoja. Isot, peräti kuuden neliömetrin kokoiset parvekkeet ja huolella suunnitellut, avarat pohjaratkaisut lisäävät tilantuntua merkittävästi.

Koteja opiskelijoille ja työssäkäyville

Asunnot tulivat myyntiin rakennusaikana ja ne vietiin kuvaannollisesti käsistä. Kiinnostusta lisäsivät paitsi yleisesti kasvava kiinnostus ekologista puurakentamista kohtaan ja modernit uudisasunnot, myös erinomainen sijainti metsäisellä alueella junaradan vieressä. Kohteen asunnot ovat vapaarahoitteisia omistusasuntoja, mutta niistä merkittävä osa myytiin yksityisille piensijoittajille.

Muutaman minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevalta Savion asemalta pääsee Helsinkiin puolessa tunnissa ja Tikkurilaan 11 minuutissa. Helsinkiin pendelöivien työssäkäyvien lisäksi alueen asunnot kiinnostivat myös opiskelijoita – sijaitseehan ammatillista koulutusta tarjoava Careeria aivan As Oy Keravan Ratapihan vieressä.

Avarat pohjaratkaisut ovat esteettömiä

Lehdon Deco-konseptiin kuuluu huolellinen tilasuunnittelu, jolla pyritään tehostamaan asuinneliöiden käyttöä. Keravan Ratapihan asunnoissa tämä näkyy avarina pohjaratkaisuina, mikä helpottaa esimerkiksi rollaattorin käyttöä sisätiloissa.

Puurakenteet takaavat erinomaisen äänieristyksen

Lehdon puurakenteiset Deco-tilaelementit rakennetaan sähkö- ja vesiliitäntöjä vaille valmiiksi yhtiön tehtailla Oulaisissa ja Hartolassa. Rakentaminen tapahtuu täysin sateelta suojassa. Myös työmaalla säiden vaihteluita seurataan tarkasti ja asentaminen tehdään aina kuivissa olosuhteissa, mikä takaa laadukkaan ja turvallisen lopputuloksen.

Valmiita tilaelementtejä asennettaessa vierekkäisten asuntojen väliin jää aina ilmarako. Keravan Ratapihalla ilmaraon ääntä eristävä vaikutus on todettu käytännössä: talossa harrastetaan laulua ja musiikkia ilman, että äänet kantautuvat häiritsevästi viereisiin asuntoihin.

Kohteen tiedot

 • Tehtaanmäenkatu 5, Kerava
  Osoite
 • 2018
  Rakennusvuosi
 • Lehto Asunnot Oy
  Toteuttaja
 • 2200 m2
  Pinta-ala
Jaa tämä sivu